Ukrajinci niso podali rok Srbom, nato so jih še ponižali

Foto: Profimedia Nogometaši kijevskega Dinama pred začetkom tekme v Lublinu.
Foto: Profimedia Nogometaši kijevskega Dinama pred začetkom tekme v Lublinu.
Srečanje med kijevskim Dinamom in beograjskim Partizanom je imelo političen uvod.
Oglej si celoten članek

Prva tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov med kijevskim Dinamom in beograjskim Partizanom je bila, zaradi znanih razmer v Ukrajini, odigrana v poljskem Lublinu.

Pred začetkom tekme so bili nogometaši Dinama odeti v ukrajinske zastave. Ko so se gostje odpravili na tradicionalen stisk rok, so Ukrajinci izvedli protestno gesto.

Namesto z rokovanjem so nogometaše Partizana pozdravili le z dotikom rok, za kar sta se ekipi dogovorili že v dneh pred tekmo. Dinamo je protestiral, ker je bil Partizan, v luči dobrih odnosov med Srbijo in Rusijo, ena tistih ekip, ki je v Moskvi igrala prijateljske tekme z ruskimi klubi.

Večina drugih evropskih kolektivov se v znak protesta zaradi vojne v Ukrajini ne želi srečevati z ruskimi klubi, ki so tudi pod suspenzom Uefe.

Dinamo je srečanje dobil z visoko razliko (6:2) in praktično že odločil dvoboj, katerega povratna tekma bo na sporedu naslednji teden v Beogradu.

Partizan je sicer povedel z golom Saldanhe, toda v zadnjih petih minutah prvega polčasa prejel kar tri gole. Zabili so Mikola Šaparenko, Volodimir Bražko in Oleksandr Karavaev.

Na 4:1 je povišal Vladislav Kabaev, sredi drugega polčasa je na 4:2 znižal Saldanha. V končnici so Ukrajinci zadeli še dvakrat, med strelce sta se vpisala Denis Popov in Oleksandr Pihaljonok.

Foto: Profimedia Dinamo Kijev Partizan UCL

Nogometaši Celja bodo prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti bratislavskemu Slovanu igrali na svojem stadionu v sredo, z začetkom ob 20.15.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 11:05 24. Julij 2024.

    Ukrajinci se teh manir učijo od svojega velikega nacionalista in pokvarjenca skorumpiranca Zelenskega, ubogi narod, ki mu verjame v njegovo …

  • 08:19 24. Julij 2024.

    no ker se vedejo nešportno,je treba to zalego diskvalificirati iz tekmovanj....fej sram bodi športnike,če jim je pa toliko za državo …

  • 05:18 24. Julij 2024.

    Slava Rusiji!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.