Diaby z avtogolom odločil derbi

Foto: Žurnal24 Kapetan Liverpoola Steven Gerrard se po poškodbi vrača v ekipo.
Chelsea in Tottenham tudi po četrtem kolu v angleškem prvenstvu nista oddala niti točke. Liverpool je uspel preobrat proti Boltonu. Redsi so dvakrat zaostajali, nato pa slavili.
Oglej si celoten članek

Rdeči vragi so na prvem derbiju nove sezone v angleškem prvenstvu topničarje ugnali po preobratu v drugem polčasu. V prvem delu srečanja so več od igre imeli gostje, ki so povedli po izjemnem strelu Andreja Aršavina v 40. minuti. Manchester United je odgovoril v drugem polčasu. Manuel Almunia je z nespretnim posredovanjem v kazenskem prostoru zrušil Wayna Rooneya, ki je kar sam uspešno izvedel enajstmetrovko. Že pet minut kasneje pa so gostitelji povedli. Po predložku v kazenski prostor je nespretno posredoval Abou Diaby in zatresel lastno mrežo. V peti minuti sodnikovega podaljška je Robin Van Persie dosegel zadetek, a ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja Williama Gallasa razveljavlil.

Chelsea
proti novopečenemu prvoligašu Burnleyju ni imel večjih težav in slavil s 3:0. Na drugi strani so se za četrto zaporedno zmago morali veliko bolj potruditi nogometaši Tottenhama, ki so do zmage proti Birminghamu prišli ob samem izteku srečanja. Varovance Harryja Redknappa je v 72. minuti vodstvo popeljal Peter Crouch, le tri minute kasneje pa je za goste izenačil Lee Bowyer. Da je zmaga ostala doma, je v 90. minuti poskrbel Aaron Lennon. Podobno napeti dvoboj so gledalci videli tudi na stadionu Reebok, kjer je Liverpool po zaostanku z 0:1 in 1:2 uspel priti do preobrata in slaviti s 3:2. Mož odločitve je bil z zadetkom v 83. minuti kapetan "redsov" Steven Gerrard.

Premier liga, 4. kolo

Chelsea : Burnley 3:0 (1:0)
Anelka (45), Ballack (47), Cole (52)

Blackburn : West Ham United 0:0

Bolton : Liverpool 2:3 (1:1)
Davies (33), Cohen (47); Johnson (41), Torres (56), Gerrard (83)

Stoke City : Sunderland 1:0 (1:0)
Kitson (43)

Tottenham : Birmingham 2:1 (0:0)
Crouch (72), Lennon (90); Bowyer (75)

Wolverhampton : Hull City 1:1 (0:1)
Stearman (46); Geovanni (3)

Manchester United : Arsenal 2:1 (0:1)
Rooney (59/11m), Diaby (64/ag); Aršavin (40)

Portsmouth : Manchester City 0:1 (0:1)
Adebayor (30)

Aston Villa : Fulham 2:0 (1:0)
Pantsil (3/AG), Agbonlahor (59)

Everton : Wigan 2:1 (0:0)
Saha (62), Baines (90/ 11m); Scharner (57)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.