Detroit na pol poti

Foto: Žurnal24 Rdeča krila so na dobri poti do ubranitve Stanleyjevega pokala.
Hokejisti moštva Detroit Red Wings so v finalu lige NHL doma še drugič s 3:1 premagali Pittsburgh, povedli z 2:0 v zmagah in tako za ubranitev naslova potrebujejo le še dve zmagi.
Oglej si celoten članek

Letošnji finale je za zdaj kopija lanskega, v katerem je Detroit prav tako premagal Pittsburgh. Tudi lani so Rdeča krila dobila prvi dve tekmi na domačem igrišču, če je verjeti statistiki, pa so že povsem blizu tega, da bodo tako kot leta 1998 ubranila naslov. Doslej so namreč moštva, ki so na domačem igrišču povedla z 2:0, postala prvak v 31 od 32 primerov. "Če med toliko priložnostmi zadeneš le enkrat, ne moreš zmagati. Na ledu nismo bili slabi, toda pokopala nas je neučinkovitost," je dogajanje na tekmi opisal gostujoči trener Dan Bylsma, njegove besede pa je potrdil tudi strateg Detroita Mike Babcock: "Pittsburgh je bil odličen, mi pa znamo igrati precej bolje. Toda najvažneje je, da smo zmagali in da vodimo z 2:0."

 
 

Če med toliko priložnostmi zadeneš le enkrat, ne moreš zmagati.

Dan Bylsma

 
Pittsburgh je razmerje strelov dobil z izidom 33:26, a to mu ni pomagalo. Z golom Jevgenija Malkina je v prvi tretjini povedel, toda odločilna je bila druga, v kateri pa so bili tako po številu strelov kot doseženih golov boljši gostitelji, ki so sicer igrali brez Pavla Dacjuka in Krisa Draperja. Izenačil je Jonathon Ericsson. Švedski branilec je s tem proslavil vrnitev na led po operaciji, ki so jo opravili v četrtek, pred tekmo konferenčnega finala. "Zdravniki delajo čudeže. Včasih si po taki operaciji potreboval mesec počitka, zdaj sem bil po treh dneh na ledu. Naši zdravniški službi sem se oddolžil z golom," je bil dobre volje 25-letni Ericsson. Njegovo delo je nadaljeval skandinavski kolega Valtteri Filppula, dokončal pa Justin Abdelkader. Slednji je bil strelec tretjega gola že na prvi tekmi, pred tem pa se v ligi NHL še nikoli ni vpisal med strelce. Tretja tekma bo v sredo v Pittsburghu.

Liga NHL, finale:

Detroit Red Wings : Pittsburgh Penguins 3:1 /2:0/*

* v poševnicah je izid v zmagah
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.