Derbi zahoda pripadel Chicagu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ponoči po slovenskem času sta bili v severnoameriški hokejski ligi NHL na sporedu dve tekmi.
Oglej si celoten članek

V derbiju zahodne konference je Chicago ugnal vodilno ekipo lige Anaheim s 4:2, na vzhodu je bil Columbus boljši od Washingtona kar s 5:1.

Junak tekme v Chicagu je bil Slovak Marian Hossa. Že v prvem delu je ob igralcu manj na ledu zadel za vodstvo z 1:0, na koncu pa je osem sekund pred piskom sirene zadel še za 4:2, ko so gostje želeli do izenačenja z menjavo vratarja s šestim igralcem v polju.

V 51. minuti so gostitelji vodili že s 3:0, a sta Ryan Getzlaf in Kyle Palmeri v 54. in 55. minuti v manj kot 60 sekundah poskrbela za 3:2 in upanje Anaheima na preobrat. Slednjega je preprečil prav Hossa.

V Columbusu je za visoko zmago gostiteljev dvakrat zadel Cam Atkinson, Ryan Johansen je dosegel gol in podajo.

Edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar je bil tokrat prost, v noči na nedeljo pa ga z Los Angelesom čaka gostovanje v Detroitu. V boju za končnico je Los Angeles na zahodu trdno na šestem mestu, Detroit pa nujno potrebuje novi točki, da obdrži stik z vodilno osmerico, saj je trenutno na 11. mestu vzhoda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.