Jorgić opravil še z Britancem, že v osmini finala

Foto: Profimedia Darko Jorgić.
Foto: Profimedia Darko Jorgić.
Hrastničan je po šestih nizih izločil britanskega tekmeca.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v drugem krogu olimpijskega turnirja premagal Britanca Liama Pitchforda s 4:2 (9, 7, -9, 6, -5, 6). Dvoboj tretjega kroga Hrastničana čaka že popoldne, ko bo njegov tekmec Tajvanec Lin Yun-Ju.

Trenutno 18. igralec svetovne lestvice je v prvem krogu premagal Singapurca Izaaca Queeka s 4:2 v nizih, v drugem pa je naletel na starega znanca z OI v Tokiu pred tremi leti. S Pitchfordom, zdaj 41. igralcem sveta, se je takrat pomeril v tretjem krogu in ga premagal s 4:2 v nizih na poti do kasnejšega četrtfinala in velikega uspeha za slovenski namizni tenis.

Dopoldne je v pariški Areni 4 Hrastničan obračun začel še malce zaspano in takoj zaostal z 1:5. Hitro se je zbral in nato tudi povedel. Z vse boljšo igro je prišel do dveh žogic za prvi niz in drugo tudi izkoristil.

Drugi niz je bil po udarnem začetku Jorgića in vodstvu s 5:0 bolj ali manj formalnost. Do konca niza je zanesljivo ohranil štiri točke naskoka (11:7).

Hrastničan je tudi v prvem delu tretjega niza prevladoval, povedel s 5:2, nato tudi s 7:3, a se je nato 31-letnik iz Chesterfielda vrnil in prišel do prednosti dveh točk (9:7). Po Jorgićevem izenačenju je Britanec povezal dve točki in znižal na 1:2 v nizih.

Tudi v četrtem je Jorgić začel bolje, prav tako povedel s 7:3, a tokrat za razliko od prejšnjega dela igre pet let starejšemu Britancu ni dopustil, da bi se vrnil in vzel še drugi niz. V petem je nato Pitchford zaigral bolje in zadržal pobudo tudi v nadaljevanju. Niz je prepričljivo dobil z 11:5.

Slovenski as se v šestem nizu po vodstvu Britanca z 2:0 ni zmedel in je hitro vzpostavil ravnotežje ter povedel z 8:5. Nato je rutinirano tudi zaključil dvoboj, ki je trajal nekaj manj kot 40 minut.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.