Danes več slovenskih vrhuncev na OI v Parizu

Foto: Epa
Foto: Epa
Drevi bodo vse uči uprte v slovenske rokometaše, ki se bodo na tekmi z Norvežani potegovali za uvrstitev v polfinale olimpijskega turnirja.
Oglej si celoten članek

Na olimpijskih igrah v Parizu bo danes več slovenskih vrhuncev. Moško rokometno reprezentanco ob 21.30 na stadionu Pierre Mauroy v Lillu čaka četrtfinalna tekma proti Norveški. Atleta Kristjana Čeha ob 20.25 čaka finale v metu diska, še pred tem, ob 18.15, pa bo v finalu skoka s palico nastopila Tina Šutej.

Čeh, ki je v zadnjih treh letih nanizal vrhunske izide, je v ponedeljkovih kvalifikacijah zasedel deveto mesto, a pravi, da je pripravljen za finale. Šutej je v kvalifikacijah preskočila 4,40 metra in končala na 12. mestu.

Foto: Facebook Kristjan Čeh Pariz 2024

Tekmovanje na olimpijskih igrah danes začenjata golfistki Ana Belac in Pia Babnik, čaka ju prvi dan štiridnevnega tekmovanja. Plezalca Luko Potočarja čaka drugi del polfinala v kombinaciji - težavnost, pred kajtarjem Tonijem Vodiškom pa so štirje plovi v razredu formula kite, slovenski tekmovalec je trenutno na prvem mestu.

Danes bodo podelili 23 kompletov odličij. Na sporedu bodo tudi ostale tri moške četrtfinalne rokometne tekme, četrtfinalne tekme v ženski košarki in v moškem vaterpolu ter polfinalni tekmi v moški odbojki.

V Slovenski hiši v Parizu agencija Spirit ob 11. uri pripravlja dogodek Slovenski poslovni prvaki na olimpijskih igrah, na katerem bodo ob navzočnosti predstavnikov več kot 20 slovenskih podjetij govorili o poslovnih priložnostih v Sloveniji in Franciji.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.