Danec o tem, kaj drugi kolesarji menijo o Pogačarjevi dominaciji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Danski kolesar Christopher Juul-Jensen je povedal svoje mnenje o zmagah Tadeja Pogačarja.
Oglej si celoten članek

Tadej Pogačar je v letu 2024 v 58 tekmovalnih dneh zbral kar 25 zmag, edini preizkušnji, ki ju v tem letu ni dobil, sta Milano - San Remo, kjer je osvojil tretje mesto, in Velika nagrada Quebeca, kjer je bil po dvomesečnem odmoru sedmi.

Dobil je vse večetapne dirke, na katerih je nastopil (po vrsti Katalonijo, Italijo in Francijo), temu pa je dodal še dve zmagi na spomenikih (Liege - Bastogne - Liege in Lombardija) ter zmage na preostalih enodnevnih preizkušnjah (Strade Bianche, VN Montreala, po Emiliji), v Zürichu pa si je prikolesaril še naslov svetovnega prvaka.

Nekateri so Pogačarjevo dominacijo že označili za dolgočasno, danski kolesar Christopher Juul-Jensen (Jayco AlUla) pa se s tem nikakor ne strinja. "Verjetno obstajajo nekateri, ki so vse bolj kritični do načina njegovih zmag. Sam lahko rečem, da je pravzaprav fascinantno doživeti, kako je močan in dominanten. Mislim, da je povsem prav, da najboljši kolesar na svetu tekmece postavi na pravo mesto," je za Ekstra Bladet izjavil 35-letni Danec.

Foto: Profimedia Christopher Juul-Jensen

Po njegovih besedah ima Pogačar kar lepo število občudovalcev med ostalimi kolesarji: "Tisti, s katerimi se pogovarjam jaz, se strinjajo, da je najboljši, dirke pa se vozijo, da se jih dobi. Tako je pač v elitnih športih."

"Med dirko po Franciji se je govorilo, da preveč zmaguje in da bi moral drugim podariti kakšno zmago. S tem se ne strinjam. Če imaš noge za zmago, potem jo moraš osvojiti. Tako zase kot tudi zaradi ekipe, ki se je namučila, da ti je to tisti dan, celo sezono, omogočila," meni Juul-Jensen.

Ta razume, da nekateri morda razmišljajo drugače: "Ne gre za to, da bi mi jemal zmage. Če ne on, bi pa zmagal nekdo drug (smeh). Verjetno je huje za tiste, ki so na enaki ravni, ki menijo, da so v najboljši formi svojega življenja, a vseeno izgubijo."

"Ni še tako dolgo tega, ko so vseskozi zmagovali kolesarji ekipe Sky (zdaj Ineos Grenadiers; op. p.), sicer na drugačen način. Takrat so povsem nadzirali dirko, vse skupaj je bilo zelo predvidljivo. Mislim, da so dirke zdaj precej bolj razburljive, do napadov pride precej prej," je zaključil Danec.

Foto: Profimedia Pogačar

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.