Danci po drami do finala

Foto: EPA
Foto: EPA
V finalu moškega olimpijskega turnirja v rokometu se bosta v Riu pomerili reprezentanci Francije in Danske. Slednja je po podaljšku ugnala Poljsko (29:28).
Oglej si celoten članek

V večerni tekmi po brazilskem oziroma nočni po slovenskem času so se pomerili Danci, krvniki slovenske ekipe v četrtfinalu, ter Poljaki, ki so jih Slovenci premagali s prepričljivo predstavo v drugem polčasu svoje zadnje tekme v skupini. Dvoboj je bil zelo izenačen, z izjemo nekaj minut v prvem delu, ko so Danci povedli za štiri gole s 14:10 in 15:11. A so se Poljaki pobrali, do polčasa znižali na 15:16, v nadaljevanju pa prvič na tekmi prišli do vodstva.

Za 19:18 in 21:20 je imel veliko zaslug tudi vratar Piotr Wyszomirski, ki je z nekaj odličnimi obrambami spravil v obup danske tekmece. Tudi po njegovi zaslugi je bilo napeto vse do konca, Landin Jacobsen je v 54. minuti Dansko povedel v vodstvo s 23:22, toda Poljska je spet prišla do skromnega vodstva, v 57. minuti je bilo po golu Kamila Syprzaka na semaforju 24:23.

V končnici so imeli Danci 39 sekund pred koncem sedemmetrovko, ki jo je za vodstvo izkoristil Mikkel Hansen. A za zmago še ni bilo dovolj, saj je le dve sekundi pred koncem zadnji poljski napad izkoristil Michal Daszek in izsilil podaljšek.

V tem pa so Danci vendarle pokazali, da so močnejši, priigrali so si tri gole naskoka (29:26), kar je Poljakom sicer še uspelo načeti, za še eno izenačenje pa jim je na koncu zmanjkalo časa.

Pri Danski je bil najboljši strelec Mikkel Hansen z desetimi zadetki, za Poljsko jih je Szyprzak dosegel pet.

Rokomet, polfinale:

Danska - Poljska 29:28 (25:25, 16:15)
Hansen 10; Szyprzak 5

Francija - Nemčija 29:28 (16:13)

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.