Dallas tudi na generalki brez Dončića, tako se je izšlo

Foto: X Kyrie Irving na srečanju proti Bucks.
Foto: X Kyrie Irving na srečanju proti Bucks.
Košarkarji Dallas Mavericks so brez Luke Dončića zaključili s pripravljalnimi tekmami. Aktiven je bil Vlatko Čančar.
Oglej si celoten članek

Potem ko so košarkarji Dallas Mavericks brez poškodovanega slovenskega zvezdnika Luke Dončića nanizali tri zaporedne poraze na pripravljalnih tekmah proti Memphis Grizzlies, Utah Jazz in Los Angeles Clippers, so tokrat v domači dvorani dosegli prvo zmago. 

Slovenski as še vedno ni zaigral, gostitelji pa so s 109:84 premagali Milwaukee Bucks. To je bila za Dallas zadnja pripravljalna tekma pred uvodom v novo sezono severnoameriške lige NBA.

Večina najboljših pri Milwaukeeju je izpustila tokratno tekmo, med njimi tudi Giannis Antetokounmpo, Damian Lillard, Brook Lopez, Khris Middleton in Bobby Portis.

Pri gostiteljih, kjer je tekmo s klopi budno spremljal tudi Dončić, ki še okreva po poškodbi leve mečne mišice, je 14 točk dosegel veteran Kyrie Irving, nova okrepitev Klay Thompson je dodal 11 točk, kolikor sta jih zbrala tudi Daniel Gafford in Jaden Hardy.

Dončić pa je že opravil celotni trening z ekipo, tako da bo za uvodno tekmo sezone, Dallas prva tekma čaka 25. oktobra doma proti San Antonio Spurs, bržkone nared.

Soliden večer za Čančarja

Pripravljalno tekmo so igrali tudi Denver Nuggets, za katere nastopa Vlatko Čančar, slovenski reprezentant, ki se to sezono vrača po težki poškodbi.

Na tekmi v Minneapolisu proti Minnesota Timberwolves - Zlata zrna so slavila s 132:126 - je Čančar v 20 minutah na parketu zbral devet točk, dva skoka in tri podaje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.