Dallas bo še čakal

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Dallas še vedno čaka na svojega nasprotnika v finalu zahodne konference lige NBA. Memphis je namreč izsilili sedmo tekmo proti Oklahomi, potem ko je šesto tekmo dobil s 95:83.
Oglej si celoten članek

Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Memphis Grizzlies je v noči na soboto v konferenčnem polfinalu Zahoda s 95:83 premagala Oklahoma City Thunder in izid v zmagah izenačila na 3:3. Odločilna sedma tekma bo v Oklahomi na sporedu v noči na ponedeljek.

Prvi mož gostiteljev je bil s 30 točkami nedvomno Zach Randolph, ki je k temu dodal še 13 ujetih žog, blestel pa je tudi O. J. Mayo s 16 točkami. Grizlijem sicer še nikoli ni uspelo zmagati na odločilni tekmi končnice – v treh prejšnjih poskusih v letih 2004, 2005 in 2006 so namreč klonili že v prvem krogu brez dobljene tekme.

Na sinočnji tekmi je Mike Conley za domačo ekipo dodal 11 točk in 12 podaj, Tony Allen je ekipi prispeval 10 točk. V dresu Oklahome, ki bo v nedeljo gostila odločilno tekmo, je bil s 27 točkami najboljši Russell Westbrook, James Harden jih je dodal 14, Kevin Durant, vodilni strelec lige v rednem delu, pa je zmogel le skromnih 11 točk.

Zmagovalec nedeljske tekme bo v nadaljevanju, konferenčnem finalu, igral proti dobro spočitim Dallas Mavericks, ki so nazadnje igrali 9. maja, ko so še četrtič za izid 4:0 ugnali Los Angeles Lakers. V finalu Vzhoda se bosta merila Chicago Bulls in Miami Heat.

Liga NBA, polfinale konferenc:


Vzhod

Atlanta Hawks : CHICAGO BULLS 73:93 /2:4/

MIAMI HEAT : Boston Celtics /4:1/

Zahod

Memphis Grizzlies : Oklahoma City Thunder 95:83 /3:3/
Randolph 30, Mayo 16, Conley 11; Westbrook 27, Harden 14, Durant 11

DALLAS MAVERICKS : Los Angeles Lakers /4:0/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.