Čustveno slovo nogometnega velikana, ki ni mogel zadržati solz

Foto: Epa
Foto: Epa
Eden najboljših nogometašev svoje generacije Luis Suarez je reprezentančno kariero sklenil z remijem proti Paragvaju (0:0).
Oglej si celoten članek

Brazilski nogometaši so v južnoameriških kvalifikacijah spet prišli do zmage, potem ko so v domači Curitibi z 1:0 premagali Ekvador in prekinili niz treh zaporednih porazov. Medtem pa se reprezentančno slovo zvezdniškega napadalca Luisa Suareza ni končalo po njegovih željah, saj se je Urugvaj v Montevideu s Paragvajem razšel brez zadetkov.

Za rekordne svetovne prvake Brazilce je edini gol na stadionu Couto Pereira v Curitibi v 30. minuti dosegel nogometaš madridskega Reala, Rodrygo.

Kocka je padla Objokani Suarez sporočil težko odločitev

Brazilija je po poraznih kvalifikacijah za munidal 2026 v ZDA, Kanadi in Mehiki trenutno na četrtem mestu lestvice. Prvih šest ekip se neposredno uvrsti v finale, sedmouvrščena mora v dodatne kvalifikacije. Na vrhu so svetovni prvaki Argentinci, ki so dan prej brez poškodovanega Lionela Messija premagali Čile s 3:0.

Tekma med Urugvajem in Paragvajem pa se je končala brez golov. Za 37-letnega Suareza z vzdevkom pistolero, ki velja za enega najboljših napadalcev 21. stoletja, je bila tekma na stadionu Centenario zadnja v reprezentančnem dresu.

Suarez, ki so mu pred tekmo pripravili posebno slovesnost, na kateri mu je prek videosporočila srečo zaželel tudi dober prijatelj Messi, se je tako od dresa z državnim grbom poslovil kot rekorder z 69 goli na 143 tekmah.

"Urugvaj je večji od katerega koli igralca. Od jutri naprej bom zgolj še en navijač," je čustveni Suarez dejal navijačem v nagovoru na stadionu, nato pa ni mogel dodati 70. reprezentančnega zadetka na svoj račun.

Foto: Epa Luis Suarez

Čeprav je imel Urugvaj 65-odstotno posest žoge, ni zmogel prebiti čvrste obrambe Paragvaja. Kljub temu je Urugvaj na drugem mestu lestvice južnoameriških kvalifikacij - s 14 točkami na sedmih tekmah za štiri zaostaja za vodilno Argentino.

Na tekmi med Kolumbijo, ta je tretja na lestvici, in Perujem so gosti v Limi preko Luisa Diaza izenačili osem minut pred koncem in izvlekli remi (1:1). Kolumbija ostaja tretja s 13 točkami.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.