Curry prehitel Curryja

Foto: Epa steph curry
Košarkar Dallasa je z vrha večne lestvice izrinil svojega slavnejšega brata Stepha Curryja.
Oglej si celoten članek

Soigralec Luke Dončića je na tekmi s Charlotte Hornets postal najuspešnejši aktivni košarkar po odstotku zadetih trojk v ligi NBA. 

Seth Curry k zmagi Dallasa nad moštvom v lasti slovitega Michaela Jordana prispeval 26 točk, od tega jih je 18 dosegel izza črte, saj je zadel kar šest od osmih poskusov (75%). 

Foto: Epa

S tem ja karierno povprečje zadetih trojk izboljšal na 43,6-odstotka, kar ga na večni lestvici uvršča pred njegovega brata, dvakratnega MVP-ja lige NBA, Stepha Curryja (43,5-odstotka).

Rekorder je še vedno Steve Kerr, trener Golden State Warriors, ki je v drugi polovici 90. let osvojil tri naslove s Chicago Bulls.

% zadetih trojk v ligi NBA:

1. Steve Kerr 45,4%
2. Hubert Davis 44,1%
3. Dražen Petrović 43,7%
4. Seth Curry 43,6%
5. Steph Curry 43,5%
6. Jason Kapono 43,4%
7. Tim Legler 43,1%
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.