Cuche bo nastopil na OI

Foto: Žurnal24 Kranjska gora veleslalom 2010 padec Cuche Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Kranjska gora veleslalom 2010 padec Cuche Foto: Žurnal24 Kranjska gora veleslalom 2010 padec Cuche
Na kliniki Schulthess v Zürichu so danes uspešno operirali zlomljeni palec desne roke švicarskega alpskega smučarja Didierja Cucha, ki je padel v petek na veleslalomu v Kranjski Gori.
Oglej si celoten članek

Po napovedih se bo Cuche lahko že najkasneje v roku enega tedna vrnil nazaj na smuči, kar pomeni, da njegov olimpijski nastop ni vprašljiv.

Petintridesetletni Cuche ima 13 zmag v svetovnem pokalu, v Kitzbühlu je prejšnji teden dobil tako superveleslalomsko kot tudi smukaško tekmo. Doslej je na OI osvojil srebrno medaljo na superveleslalomu v Naganu leta 1998, na svetovnih prvenstvih je osvojil tri medalje in bil lani v Val d'Iseru zlat na superveleslalomu.

Cuche je padel v finalni vožnji, ko je v predzadnjih vratcih z desno smučko zadel količek. Med operativnim posegom so mu vstavili ploščico iz titanijuma za stabilizacijo prsta. Kot so sporočili iz švicarske smučarske zveze, se bo smučar že prihodnji teden vrnil k treningom, pri čemer bo uporabljal opornico.

Kot vodilni v smukaškem seštevku svetovnega pokala je Švicar eden izmed favoritov za zmago na olimpijskih igrah v Vancouvru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.