Cristiano proti Oblaku rušil rekorde

Foto: EPA
Foto: EPA
Portugalski zvezdnik je v torek zvečer postavljal nove mejnike.
Oglej si celoten članek

Na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov je Real Madrid na stadionu Santiago Bernabéu visoko premagal Atlético Madrid (3:0), vse tri žoge je v mrežo Jana Oblaka pospravil Cristiano Ronaldo.

Portugalec, ki je s petimi goli na dveh četrtfinalnih tekmah pokopal že münchenski Bayern, je z drugim zaporednim hat-trickom (to mu je kot prvemu uspelo v izločilni fazi Lige prvakov) svoj izkupiček golov v elitnem evropskem tekmovanju dvignil že na 103. Od tega jih je 54 zabil doma, 47 v gosteh, dva na nevtralem terenu v dveh različnih finalih. 

52 od 103 golov v Ligi prvakov je Cristiano zabil v izločilni fazi tekmovanja. V svoji karieri je igral na 18 polfinalnih tekmah LP in na njih dosegel 12 zadetkov.

Ronaldo še naprej ruši tudi Realove mejnike. S tremi goli proti  Atléticu jih je v dresu "belega baleta" zabil že 400.

V Ligi prvakov je za enajstkratne evropske prvake igral 86 tekem in dosegel neverjetnih 88 golov ter dodal še 23 asistenc. Skupno je v Ligi prvakov zabeležil 31 asistenc, s čimer je prav tako rekorder.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.