COVID-19 usoden za komaj 28-letnega športnika

Foto: Profimedia Covid-19
Osemindvajsetletnik je umrl po enomesečen boju z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Z Japonske prihaja vest o smrti 28-letnega sumo borca Shobushija. Novico o njegovi smrti je potrdila japonska sumo zveza. Gre za prvo smrtno žrtev zaradi okužbe s COVID-19 med izvajalci  te starodavne 1500-letni borilne veščini.

Shobushi, čigar pravo ime je Kiyotake Sueake, je bil zaradi okužbe s koronavirusom hospitaliziran 10. aprila. V bolnišnici je ostal več kot mesec dni, v sredo pa je umrl za posledicami odpovedi večjega števila organov.

Shobushi je imel ob prihodu v bolnišnico težave z dihanjem in je celo izkašljeval kri, vendar je bil prvi test na koronavirus negativen. Okužbo so potrdili šele z drugim testom, poroča Japantimes.

Sumo borec je neuradno postal prva smrtna žrtev na Japonskem v starostni skupini od 20 do 29 let.

Po sprejemu v tokijsko bolnišnico se je 19. aprila njegovo stanje močno poslabšalo, zato so ga premestili v intenzivno nego.

"Samo perdstavljam si lahko, kako težko se je bilo z virusom boriti cel mesec. Boril se je vse do konca," je novico pospremil predsednik sumo zveze Chairman Hakkaku in dodal: "Želim mu, da počiva v miru."

Shobushi je v profesionalnem svetu suma debitiral leta 2007. Njegova najvišja uvrstitev je bilo 11. mesto na lestvici borcev v kategoriji 'sandanme'. Imel je status zabavljača, saj so bili njegovi dvoboji polni komičnih vložkov.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.