Columbus na pravi poti

Foto: Žurnal24 Prvi zvezdnik Columbusa Rick Nash verjame v svojo ekipo.
V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile odigrane tri tekme. St. Louis je zgubil proti Columbusu (0:3), Ottawa je premagala Boston, Nashville pa Chicago. Hrušičan Anže Kopitar tokrat ni bil na delu.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

St. Louis : Columbus 0:3
Ottawa : Boston 2:1
Nashville : Chicago 5:2

Vratar Columbusa Pascal Leclaire je v izjemni formi. Na tekmi proti St. Louisu je zaustavil 21 strelov in bil najzaslužnejši za zmago svojega moštva. "Modri jopiči" so prikazali konstanto igro in v vsaki tretjini zadeli nasprotnikova vrata. V prvem delu je bil uspešen Manny Malhotra , v drugem Rick Nash , v tretjem pa Jason Chimera , medtem ko so puške strelcev St. Louisa zatajile. "Verjamemo v našo igro. Vsi igralci smo se dobro vključili v sistem. V primerjavi z lansko sezono vse deluje kot po maslu," je dejal prvi zveznik ekipe Rick Nash. Columbus je dosegel letošnjo sedmo zmago in v zahodni konferenci zaseda drugo mesto. Prva so rdeča krila iz Detroita .

Hokejisti Ottawe so se veselili zmage nad Bostonom. © AFP

 
Ottawa je z goloma Daniela Alfredssona in Antoina Vermette z 2:1 premagala Boston . Tekma je bila odločena že v prvem delu. Senatorji z 11 zmagami in enim porazom premočno vodijo v severnovzhodni diviziji. Boston je predzadnji. V Nashvillu je Chicago z 2:5 doživel še šesti poraz v sezoni. Junak tekme je bil spet vratar. Mason je ubranil 30 strelov in preprečil poraz svojega moštva. K temu so s petimi goli prispevali še David Legwand , Alexander Radulov , Martin Erat , Jordin Tootoo in Jason Arnott . Na nasprotni strani pa sta bila uspešna Robert Lang in Yanic Perreault .

Anže Kopitar bo z moštvom Los Angeles Kings na delu šele v soboto. Kralji se bodo pomerili z Zvezdami iz Dallasa .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.