Colin Edwards napovedal slovo

Foto: EPA
Foto: EPA
Američan Colin Edwards, dirkač Yamahe v kraljevskem razredu motociklizma motoGP, je pred nedeljsko domačo dirko za veliko nagrado ZDA v Teksasu napovedal konec kariere.
Oglej si celoten članek

40-letni motociklist Colin Edwards, ki ima vzdevek Teksas tornado, med profesionalci dirka že 22 let, vse od leta 1995. Po dveh naslovih v razredu superbike (2000, 2002) je leta 2003 prestopil v kraljevski razred. Njegova najboljša uvrstitev ob koncu sezone v motoGP sega v leto 2005, ko je sezono končal na skupno četrtem mestu. V 12 letih je 12-krat stal na odru za zmagovalce, a zmagal ni nikoli.

"Na letošnjih testiranjih pred sezono sem uvidel, da moram prilagoditi dirkaški slog, kar je v nasprotju z mojo tekmovalno naravo. To je glavni razlog, da sem se odločil za konec kariere," je v Austinu pojasnil Edwards in dodal: "Poleg tega pa bi rad več časa preživel z ženo in otroki."

"To je zame res žalostna novica. On je moj najboljši prijatelj med dirkači. Je res izjemen fant in tudi izjemen dirkač," pa je ob tem dejal devetkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.