Član Jumbo-Visme zmagal, a tega ni vedel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mladi kolesar ni dojel, da je prišel do uspeha kariere.
Oglej si celoten članek

Dvajsetletni norveški kolesar Per Strand Hagenes je na dirki Münsterland Giro prišel do uspeha kariere. Član nizozemskega moštva Jumbo-Visma se je ob koncu preizkušnje odločil za napad in si pred tekmeci v dveh kilometrih privozil nekaj sekund prednosti. Ta je zadoščala do ciljne črte, kjer pa so bili gledalci priča nenavadnemu dogodku.

Vsi so namreč pričakovali, da bo Norvežan prešerno slavil svojo največjo zmago v karieri, a se to ni zgodilo, saj je bil prepričan, da bo moral za končni uspeh še enkrat prevoziti celoten krog trase. Tako je Strand Hagenes ostal brez prave zmagovalne fotografije. Ustavili so ga šele precej metrov po prihodu v cilj.

Sprint glavnine je dobil sprinterski kralj zadnje Vuelte Kaden Groves, Mads Pedersen je osvojil tretje mesto. Zasledovalci so za zmagovalcem zaostali 17 sekund.

"Mislil sem, da moram prevoziti še en krog," je po dirki priznal Strand Hagenes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.