City ostal brez zvezdnika, odšel je k Barceloni

Foto: Profimedia Ilkay Gündogan
Nemški reprezentant bo kariero nadaljeval v Španiji.
Oglej si celoten članek

Nemški reprezentant İlkay Gündoğan je tudi uradno postal član Barcelone. Dvaintridesetletni nogometaš, ki je v minuli sezoni kot kapetan popeljal Manchester City do naslovov v Premier League, FA pokalu in Ligi prvakov, se je na Camp Nou preselil brez odškodnine, saj mu je potekla dosedanja pogodba s sinjemodrimi iz Manchestra. 

S Katalonci je podpisal dvoletno sodelovanje, njegova odkupna klavzula pa znaša kar 400 milijonov evrov.

Nemec je dres Cityja nosil zadnjih sedem let, v tem času je petkrat postal angleški prvak, osvojil dva FA pokala, štiri ligaške pokale in nazadnje še ligo prvakov.

V letošnjem FA pokalu proti Manchester Unitedu je dosegel zadetek po 12 sekundah tekme in tako poskrbel za najhitrejši gol v zgodovini finalnih obračunov najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

V sezoni je odigral 51 tekem in zbral 11 zadetkov in 7 asistenc. Kariero pri Cityju je sklenil po 304 dvobojih na katerih je dosegel 60 golov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.