Cimos v Romunijo brez Skubeta in Skoka

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Poraz proti makedonskemu Metalurgu iz Skopja in zmaga nad poljsko Wislo iz Plocka je izkupiček koprskega Cimosa po dveh tekmah v rokometni Ligi prvakov. Izbrance Fredija Radojkoviča že v četrtek ob 19. uri čaka nova preizkušnja na veliki mednarodni sceni, na nasprotni strani pa jim bodo v mestu Buzau stali tekmeci iz romunske Constante.
Oglej si celoten članek

Prvo gostovanje v Constanti, ki je približno 90 kilometrov severovzhodno od Bukarešte, koprskim rokometašem ni ostalo v najlepšem spominu. Takrat so imeli proti Steaui niti igre v svojih rokah do zadnjih trenutkov tekme, v sami končnici pa so zapravili priložnost za zmago. Klub iz Bukarešte je nato – v okviru Lige prvakov v sezoni 2008/09 – slavil tudi na Obali. Koprski rokometaši so nazadnje v Romuniji igrali aprila letos, na povratni polfinalni tekmi v evropskem pokalu challenge so proti Stinti klonili s 25:30. A poraz ni ogrozil njihovega napredovanja v finale, kjer so nato premagali še portugalsko Benfico.

Cimos Koper se po treh letih znova vrača v Buzau, tokratni nasprotnik pa bo Constanta, ki je v uvodnih dveh tekmah Lige prvakov klonila proti Wisli z 29:30 in nemškemu Hamburgu s 26:34. Samozavest slovenskih prvakov je po zmagi proti ekipi iz Plocka na visoki ravni, predvsem zaradi dobre igre v obrambi, slaba novica pa je, da v Romunijo potujejo brez krožnega napadalca Bojana Skoka in zunanjega igralca Sebastjana Skubeta, ki sta poškodovana.

"Constanta je dokazala, da je zelo dobra ekipa. Wisla iz Plocka je šele v sklepnih minutah domače tekme zlomila odpor romunske ekipe. Pred nami je težka preizkušnja, a dali bomo vse od sebe. Upamo, da se bomo iz Romunije vrnili z dvema novima točkama," je pred gostovanjem v Romuniji dejal krožni napadalec in občasni slovenski reprezentant Uroš Bundalo, medtem ko je njegov krilni soigralec Robert Konečnik dodal: "V Romuniji se obeta hud in negotov boj. Constanta ima v svojih vrstah nekaj zelo dobrih posameznikov, mi pa v Buzau potujemo brez Skoka in Skubeta. Upam, da bomo v kratkem kompletni, v tako hudem tekmovalnem ritmu na domačem in mednarodnem prizorišču potrebujemo čim več igralcev."

Pravico na romunsko-slovenskem klubskem obračunu bosta delila Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis, delegat pa bo Madžar Sandor Andorka.

Liga prvakov, 3. kolo:

Četrtek ob 19.00:
Constanta – Cimos Koper

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.