Chelsea dobil tekmo, izgubil Drogbaja

Foto: Žurnal24 Rooney je United že v 2. minuti popeljal v vodstvo. Njegov izkupiček v letošnji
Londonski obračun med Chelseajem in Tottenhamom so zanesljivo dobili prvi (3:0). Kljub zanesljivi zmagi pri modrih niso bili najbolj zadovoljni - poškodoval se je namreč Didier Drogba.
Oglej si celoten članek

Kandidati za naslov? Manchestrski derbi je bil za ekipo Manchestra Cityja ultimativni preizkus njihove moči, ki bi ga skoraj prestali. Toda kakšna tekma! Eden najboljših mestnih obračunov v zgodovini nogometne igre je imel prav vse, na koncu tudi infarkten finiš. Na Old Traffordu je najprej furiozno začel Manchester United in prek Wayna Rooneyja povedel že v 2. minuti. Zdelo se je, da bi vragi Citizense lahko odpravili po hitrem postopku, a prišlo je srečno izenačenje Garetha Barryja. Še enkrat več je bil krivec kronično nezanesljivi vratar Ben Foster, žogo pa mu je za nameček ukradel še Carlos Tevez, še lani vrag, tokrat pa na "Traffu" prvič v sinjemodrem dresu. Od tedaj naprej je bil City popolnoma druga ekipa, vezna vrsta Uniteda pa je povsem odpovedala. Najboljše zdravilo je prišlo kmalu po začetku drugega dela z golom Darrena Fletcherja, kar pa znova ni bilo dovolj, da bi se City vdal. Craig Bellamy je s pravo "perlo" izenačil le nekaj minut kasneje, Fletcher pa mu je z novim golom z glavo vrnil udarec - 3:2! Ko je že kazalo, da je tekme konec, je Rio Ferdinand leno predal žogo Bellamyju, ki je v "Cimetovem slogu" obšel vratarja in izenačil. Še vedno ni bilo konec - v šesti (!) minuti sodnikovega podaljška je Ryan Giggs v kazenskem prostoru našel samega Michaela Owna - igral je od 78. minute - ki je s svojim prvim golom na Old Traffordu odločil zmagovalca na velikem derbiju. Delirij.

Prvo tekmo šestega kola sta odigrala Burnley in Sunderland. Slavil je prvi, in sicer s 3:1. Topničarji so na domačem stadionu gostili Wigan in ga odpravili zanesljivo, s 4:0. Dva zadetka je prispeval Thomas Vermaelen, po enega pa sta dodala Eduardo in Cesc Fabregas. Nekdanji klub Aleksandra Rodića in Mladena Rudonje Portsmouth tudi po šestih kolih ostaja brez točk, saj ga je porazila še Aston Villa. Po slabem začetku vse bolje igra Liverpool. Redsi so tokrat v gosteh s 3:2 ugnali West Ham. Za četrto zmago varovancev Rafe Beniteza v šestih kolih sta največ prispevala španski reprezentančni napadalec Fernando Torres z dvema zadetkoma (vključno z zmagovitim v 75. minuti) in Nizozemec Dirk Kuyt, ki je zadel še drugič zapored, saj je bil natančen že v petem kolu.

Drogba se je na koncu drugega polčasa zgrudil v bolečini. Bo Chelsea dalj časa ostal brez najboljšega napadalca? © Reuters

 
Vodilni Chelsea je v nedeljo igral mestni derbi s Tottenhamom . Vodilna ekipa Anglije je tudi šesto tekmo zapored zmagala, na domačem Stamford Bridgu pa popolnoma potolkla nemočne Spurse (3:0). Ashley Cole je Bluese v prvem polčasu povedel v vodstvo, ki sta ga v drugem delu nadgradila še Michael Ballack in Didier Drogba , s čimer je Chelsea ostal tri točke pred Manchestrom Unitedom na vrhu angleške lige. Obe moštvi sta tekmo kljub temu končali z grenkim priokusom - trener Spursov Harry Redknapp je zaradi poškodb med tekmo izgubil prva branilca Ledleyja Kinga in Sebastiena Bassonga , Carlo Ancelotti pa bo moral nekaj časa igrati brez Drogbaja. Napadalec Slonokoščene obale je bil še enkrat neustavljiv, nato pa je v 83. minuti začutil bolečino v mečni mišici. Pri Chelseaju še ne vedo, ali je šlo le za krč ali kaj hujšega.

Premier league, 6. kolo:


Burnley : Sunderland 3:1 (1:1)
Alexander (13/11-m), Nugent (67, 86); Bent (39)

Arsenal : Wigan 4:0 (1:0)
Vermaelen (25, 49), Eduardo (59), Fabregas (90)

Aston Villa : Portsmouth 2:0 (2:0)
Milner (34/11-m), Agbonlahor (43)

Bolton : Stoke City 1:1 (0:0)
Taylor (89/11-m); Kitson (53)

Hull City : Birmingham 0:1 (0:0)
O'Connor (75)

West Ham : Liverpool 2:3 (2:2)
Diamanti (29/11-m), Cole (45); Torres (20, 75), Kuyt (41)

Manchester United : Manchester City 4:3 (1:1)
Rooney (2), Fletcher (49, 80), Owen (90); Barry (16), Bellamy (52, 90)

Wolverhampton : Fulham 2:1 (1:0)
Doyle (18), Edwards (50); Murphy (66/11-m)

Everton : Blackburn 3:0 (1:0)
Saha (22, 54), Yobo (58)

Chelsea : Tottenham 3:0 (1:0)
Cole (32), Ballack (58), Drogba (63)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.