Chang bo svetoval Nišikoriju

Foto: EPA
Foto: EPA
Upokojeni tenisač Michael Chang je okrepil trenersko ekipo Japonca Keija Nišikoriija. Chang je nekdanja številka dve svetovnega tenisa in zmagovalec turnirja za grand slam.
Oglej si celoten članek

Michael Chang, ameriški tenisač tajvanskih korenin, bo v prihajajoči sezoni sodeloval z enim izmed najbolj nadarjenih mladih igralcev, Japoncem Keijom Nišikorijem.
Foto: EPA michael chang Chang bo pomagal kot svetovalec, medtem ko bo Dante Bottini še naprej opravljal vlogo glavnega trenerja. ''Navdušen sem, da lahko predstavim novo okrepitev moje ekipe. V letu 2014 se nam bo pridružil Michael Chang,'' je na Facebooku zapisal Nišikori.

Triindvajsetletni tenisač je v svoji karieri osvojil tri ATP turnirje, najboljši rezultat na turnirjih za grand slam pa je zabeležil januarja 2012, ko se je prebil med najboljših osem na OP Avstralije. Njegova najvišja uvrstitev na lestvici ATP je 11. mesto, trenutno pa je 17.

Človeški zid

Chang je znan po neprebojni obrambi z osnovne črte, leta 1989 pa je s 17 leti postal najmlajši zmagovalec turnirja za grand slam, ko je v finalu OP Francije s 6:1, 3:6, 4:6, 6:4, 6:2 premagal Šveda Stefana Edberga. To je bil za Changa edini naslov na turnirjih za grand slam, čeprav je v nadaljevanju kariere še trikrat zaigral v finalu enega izmed turnirjev velike četverice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.