Chambery padel, pozdravljena 1/8 finala

Foto: Žurnal24 Ivan Gajić bo še naprej branil v Velenju. (Foto: www.alesfevzer.com)
Velenjsko Gorenje je dobilo zadnjo tekmo drugega dela rokometne Lige prvakov proti Chamberyju (28:24), ki jih je popeljala med najboljših 16 ekip.
Oglej si celoten članek

Velenjski rokometaši so se po današnji zmagi nad francoskimi podprvaki uvrstili med 16 najboljših ekip na stari celini, njihov tekmec pa bo znan po torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju. Možni tekmeci so francoski Montpellier ter španska Barcelona in Ciudad Real, prvouvrščene ekipe v svojih skupinah v prvem delu lige.

Izbranci domačega stratega Branka Tamšeta so v prvem polčasu povsem zasenčili francoske podprvake. Gostje so izenačili le dvakrat na tekmi (1:1 in 2:2), nato pa so vajeti vajeti igre v svoje roke vzeli rumeno-črni. V 13. minuti so prvič povedli za tri gole (7:4), 21. minuti je prednost znašala že pet golov (12:7), v 25. minuti pa je bilo na semaforju že 16:8. Gostitelji so tekmece zasenčili v vseh elementih igre, s poletno in domiselno igro so jih nekajkrat prav osmešili in na velik odmor odšli s sedmimi goli prednosti (18:11).

Francozi so v drugem delu zaigrali veliko bolje in vztrajno nižali zaostanek. V 42. minuti so zaostajali le za dva gola (18:20). Gostitelji so bili vse bolj nervozni, začeli so delati številne napake, Adnan Harmandić in Ivan Čupić pa sta zastreljala sedemmetrovki. Domačim ni pomagala niti minuta odmora, po njej so si privoščili še napačno menjavo in nekaj časa igrali le s štirimi igralci v polju. Gostje so ob tem zamudili kar dve priložnosti za izenačenje na 20:20, to jim je preprečil tudi domači vratar Ivan Gajić, ki je do 40. minute zbral kar 14 obramb, skupaj pa 19.

Po več kot 7-minutnem strelskem postu (od 37. do 44. minute) sta nato za domače v dveh hitrih protinapadih zadela Jure Natek in Miha Žvižej, prednost pa je znašala tudi v 55. minuti tri gole. A trdoživi gosti se niso predali, znova so se približali na gol zaostanka (25:24). Momir Rnić je z golom iz sedemmetrovke v začetku 59. minute domačine spet popeljal v vodstvu dveh golov (26:24), zasluženo zmago pa sta iz bliskovitih na

Liga prvakov, 10. kolo:

Gorenje Velenje : Chambery 28:24 (18:11)
Čupić in Žvižej po 5;  Joli 6, Roine 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.