Čez nekaj tednov bi nastopil na prvih olimpijskih igrah, usoda je hotela drugače

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Osemnajstletni olimpijec je umrl v potapljaški nesreči.
Oglej si celoten članek

Osemnajstletni kite jadralec Jackson James Rice iz Tonge, ki naj bi letos poleti debitiral na olimpijskih igrah v Parizu, je umrl v nesreči pri potapljanju. Mladi jadralec je umrl v soboto, novica pa je prišla v javnost danes, ko jo je njegov oče potrdil za tamkajšnji spletni portal Matangi Tonga, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Po besedah Darrena Ricea, se je njegov sin prosto potapljal s čolna na otoku Ha'apai v Tongi, ko je umrl zaradi domnevnega izpada vode v plitvini, navaja dpa. Njegovo truplo so na morskem dnu pod čolnom našli drugi potapljači, poskusi oživljanja pa so bili neuspešni.

Rice se je sicer rodil v ZDA britanskim staršem, a je odraščal na omenjenem otoku in več let zastopal Tongo na mednarodnih tekmovanjih v kajtanju. Poleti bi prvič nastopil na OI.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.