Češka pretrd oreh za rokometašice

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v četrti kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Nizozemskem v Ljubljani izgubila s Češko z 21:29 (10:15). Slovenija bo naslednjo tekmo igrala 31. maja, ko bo v Velenju gostila Švedsko.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska reprezentanca je v osrednji ljubljanski dvorani, kjer se je zbralo le okoli 200 ljubiteljev rokometa, doživela nov poraz, Češka pa je z novo zmago naredila pomemben korak k uvrstitvi na sklepni turnir stare celine, ki bo konec leta v deželi tulipanov. Slovenija je bila le v uvodnih 15 minutah konkurenčna Češki, tri četrtine tekme pa je bila v njeni senci.

Slovenija je na dosedanjih štirih tekmah premagala Avstrijo ter doživela dva poraza s Češko in enega s Švedsko. Na današnji tekmi je bila najbolj učinkovita Ana Gros z osmimi goli, Neli Irman pa jih je prispevala šest.

Slovenske rokometašice so za razliko od prvega medsebojnega dvoboja solidno odprle tekmo. Obramba 5-1 je bila na dokaj visoki ravni, napadalne akcije pa dokaj smiselne. Malce je šepalo v realizaciji, v tem primeru bi bila razlika v njihovo korist še izdatnejša. Domače igralke so si po zadetkih Katje Čerenjak in Ane Gros v šesti minuti priigrale vodstvo s 4:2 in zapravile še nekaj napadov za izrazitejšo prednost.

V nadaljevanju so Čehinje - predvsem v obdobju od 16. do 18. minute, ko je bila izključena Lina Krhlikar - uveljavile številčno premoč in gostiteljicam ušle na dva gola (6:8). V končnici prvega polčasa so izbranke češkega selektorja Jana Bašnyja zaigrale še bolj učinkovito in svojo prednost podvojile (8:12), na odmor pa odšle s prednostjo petih golov (10:15).

Slovenska reprezentanca v začetku drugega polčasa ni našla pravega odgovora na agresivno češko obrambo, tako da si je hitro priigrala zaostanek sedmih golov (10:17). Primanjkljaj v zadetkih je slovenske rokometašice spremljal skozi celotni dvoboj, selektor Tone Tiselj v svojih vrstah pač ni imel igralke, ki bi ekipo potegnila iz godlje.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo:

Slovenija : Češka 21:29 (10:15)
Gros 9 (3), Irman 6; Črenkova 8 (1), Černa 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.