Celje, Maribor, Olimpija in Bravo dobili tekmece v Evropi

Foto: twitter NK Celje
Foto: twitter NK Celje
Slovenski klubi dobili morebitne tekmece v drugem krogu evropskih pokalov.
Oglej si celoten članek

Danes je bil na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu žreb za drugi predkrog kvalifikacij evropskih nogometnih pokalov. V bobnu so bili tudi štirje slovenski klubi, in sicer Celje, Maribor, Olimpija in Bravo.

Najprej je bil opravljen žreb za drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov, v katerem se bodo Celjani v primeru uspeha v prvem krogu proti estonski Flori iz Talina pomerili z zmagovalcem dvoboja med slovaškim prvakom Slovanom iz Bratislave in makedonsko Strugo. V primeru izpada pa bi jih v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo čakal poraženec dvoboja med Virtusom iz San Marina in romunskim FCSB-jem - nekdanjim evropskim prvakom Steauo.

Nogometaši Maribora bi se v primeru uspeha proti bolgarskemu Botevu iz Plovdiva v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo pomerili z grškim Panathinaikosom, katerega barve branijo Benjamin Verbič, Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar. V primeru neuspeha proti Bolgarom pa jih v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo čaka romunska Craiova.

Foto: twitter NK Maribor NK MAribor

Olimpija se bo v drugem krogu kvalifikacij konferenčne lige pomerila z ukrajinsko Polisijo iz Žitomirja. Drugi slovenski predstavnik v kvalifikacijah za konferenčno ligo Bravo se bo v primeru uspeha proti valižanskemu Connah's Quay Nomads v drugem krogu pomeril s predstavnikom Bosne in Hercegovine Zrinjskim iz Mostarja.

Natančen datum prvih in povratnih tekem v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo bo znan v četrtek, za ligo prvakov in evropsko ligo pa 26. junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.