Celje in Olimpija dobila tekmece v skupinskem delu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ples kroglic določil nasprotnike slovenskima kluboma.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu konferenčne lige za sezono 2024/25. Celjani se bodo med drugimi pomerili proti Betisu iz Seville in turškemu Istanbul Basaksehirju, Ljubljančani pa proti avstrijskemu LASK Linzu in nemškemu Heidenheimu.

Slovenija bo imela sicer prvič v zgodovini dva kluba v glavnem delu tekmovanja katerega od evropskih tekmovanj.

Državni prvaki Celjani so po dveh tekmah v zadnjem krogu kvalifikacij ugnali Pjunik iz Erevana s skupnim izidom 4:2 in si prvič v zgodovini kluba zagotovili evropsko jesen. V konferenčni ligi se bodo med 3. oktobrom in 19. decembrom doma pomerili z Istanbul Basaksehirjem, valižanskemu The New Saints in poljsko Jagiellonio, v gosteh pa proti Betisu, nekdanjemu klubu Zlatka Zahovića Vitorii Guimaraesu in ciperskem Pafosu.

Foto: Profimedia NK Celje

Olimpija je pred polnimi Stožicami v četrtek ugnala Rijeko s 5:0 in s skupnih 6:1 napredovala v svoj drugi zaporedni glavni del tega tekmovanja.

Na šestih ligaških tekmah se bo Olimpija jeseni v Stožicah pomerila proti LASK Linzu, Cercle Bruggeu in Larneju, v gosteh pa proti Heidenheimu, HJK Helsinkiju in Jagiellonii.

Spored tekmovanja po krogih bo znan v soboto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.