Celjani v drugem polčasu razbili Zagreb

Foto: Profimedia Klemen Ferlin
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu evropske lige prvakov premagali hrvaški Zagreb s 30:21 (10:9).
Oglej si celoten članek

V mestu ob Savinji se je pravi rokometni praznik razpletel na najboljši možni način. Osrednja dvorana Zlatorog je pokala po šivih, v rokometnem "el clasicu" pa so slovenski prvaki po sijajni predstavi na kolena položili tradicionalne tekmece iz hrvaškega glavnega mesta.

Po tretji zmagi - pred tem so premagali tekmece iz Flensburga in Zaporožja - so se Celjani znova prebili na mesta, ki jim prinašajo napredovanje v osmino finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini, a pot do izločilnih bojev bo še izjemno trnova in polna pasti. Prvo priložnost za novo zmago v elitni skupini B bodo imeli že v prihodnjem krogu, ko bodo gostovali pri trenutno zadnjeuvrščenu Zaporožja. 

Celjski strateg Tomaž Ocvirk je tokrat v začetno postavo uvrstil vratarja Klemna Ferlina, krilna igralca Jana Jurečiča in Tilna Kodrina, zunanje položaje so zasedli William Accambray, Branko Vujović in Rok Ovniček, na črti pa se je s tekmeci kosal Kristian Bećiri. Njegovi varovanci so odlično odprli dvoboj, od prve minute so bili bojevito razpoloženi in željni maščevanja za nedavni poraz v zagrebški Areni z 22:24.

Celjska obramba je bila od prve minute na najvišji možni ravni, Hrvati zanjo nikakor niso našli ustrezne rešitve, po domačem vodstvu s 5:2 pa je reagirala tudi klop Zagrebčanov in zahtevala minuto odmora. Napotki izkušenega Lina Červarja so obrodili sadove, Zagrebčani so se tri minute kasneje približali na gol zaostanka (6:5). Nato so Celjani znova ujeli pravi ritem in jim v 21. minuti ušli na tri gole (9:6), v končnici prvega dela pa se jim je pošteno zalomilo v napadu, le en dosežen zadetek v zadnjih devetih minutah trdega dvoboja zgovorno priča o tem.

Liga prvakov Napeto na velikem slovensko-hrvaškem dvoboju

Slovenski prvaki so polčas zaključili z golom prednosti (10:9), v začetku druge polovice tekme pa so svojo predstavo dvignili še na višjo raven. Obramba je bila naravnost perfektna, igra v napadu pa raznovrstna in domiselna. Vse to se je odrazilo na "filmu tekme", domači rokometaši so si s poletno igro v 42. minuti priigrali šest golov prednosti (19:13), kar dva zadetka pa je prispeval vratar Ferlin. A rapsodija rokometašev v rumenih dresih se ni končala, v 46. minuti so po golu Kodrina in Ovnička prednost povišali na +8 (22:14). V 52. minuti je njihova prednost znašala devet zadetkov (25:16) in vsem v dvorani je bilo jasno, da bodo njihovi ljubljenci osvojili zlata vredni točki.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Branko Vujović s sedmimi in Tilen Kodrin s šestimi goli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.