Celjani v čedalje večji krizi

Foto: Žurnal24 celje1_sad_spo_100208_main
Trije zaporedni porazi v Ligi prvakov bržkone niso najboljša popotnica celjskih rokometašev pred današnjim gostovanjem pri Pick Szegedu. Gorenje v Španijo brez ambicij.
Oglej si celoten članek
Celjani so madžarsko ekipo premagali v prvem kolu drugega dela elitnega klubskega tekmovanja, a nato trikrat zapored položili orožja. Doma in v gosteh so izgubili proti Barceloni , v gosteh pa so morali premoč priznati tudi danskemu Gudmeju . Sredin prvenstveni nastop, ko so Celjani v Ormožu le remizirali, pa je še dodatno zaostril odnose znotraj ekipe. Očitki se kar vrstijo, nekaterim igralcem pa se najbolj zameri pristop. "Tako ne gre več naprej. Nekateri igralci se ne borijo, kot bi se morali za klubske barve, a njihovih imen še ne bom povedal," je ogorčen celjski trener Slavko Ivezič , ki pa še vedno upa na zmagi v zadnjih dveh kolih Lige prvakov, kar bi Celjane lahko popeljalo do drugega mesta v skupini.

Gorenje bo gostovalo pri ekipi Uroša Zormana, Aleša Pajoviča in Sergeja Rutenke. © Saša Despot

 
Gorenje , drugi slovenski predstavnik v Ligi prvakov, bo v nedeljo prav tako gostoval, in sicer pri Ciudad Realu , na tekmo proti enemu od favoritov za končno zmago pa se Velenjčani odpravljajo brez ambicij. Poleg obeh ekip v najvišjem tekmovalnem rangu bodo slovenski ljubitelji rokometa lahko ta konec tedna uživali še v evropskih predstavah Kopra v pokalu EHF in rokometašic Krima v pokalu pokalnih zmagovalk. Oboji bodo prvi četrtfinalni tekmi igrali že danes, Ljubljančanke proti proti vodilni ekipi romunskega prvenstva Rulmentul-Urban Brasov v dvorani na Kodeljevem, Cimos pa v Skopju proti Metalurgu. V dvoboju z Makedonci pa ne bo odločalo le rokometno znanje, temveč tudi psihološka pripravljenost, poudarja strateg Cimosa Matjaž Tominec .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.