Celjani po evropsko jesen, prednost branita tudi Olimpija in Maribor

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V evropskih tekmovanjih danes na delu tri slovenske ekipe: Celjani na Irskem, Ljubljančani v Moldaviji in Mariborčani v Srbiji.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Celja, Olimpije in Maribora so pred tednom dni na domačih tleh ugnali svoje mednarodne tekmece, danes pa so pred njimi povratni kvalifikacijski obračuni 3. kroga v evropski in konferenčni ligi. Celjani bodo v okviru evropske lige gostovali na Irskem, Ljubljančani in Mariborčani pa v konferenčni ligi v Moldaviji in Srbiji.

Celjska zasedba je na prvi tekmi premagala Shamrock Rovers z 1:0, ob 21. uri pa jo čaka še drugo dejanje slovensko-irskega klubskega obračuna. Zasedbo iz mesta grofov v primeru napredovanja na zadnji stopnici pred skupinskim delom tekmovanja v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini čaka grški Paok. Ob zmagi bi si že zagotovili evropsko jesen, v primeru poraza pa bo svojo mednarodno pot nadaljevala v konferenčni ligi, kjer jo čaka zmagovalka kazahstansko-armenskega dvoboja Pjunik - Ordabasi.

Mariborčani so na prvi tekmi premagali tekmece iz prestolnice Vojvodine z 2:1, hkrati pa se zavedajo, da jih na povratnem dvoboju v Bački Topoli ob 20. uri čaka nova zahtevna preizkušnja proti motiviranemu tekmecu. Najboljše izhodišče pred povratno tekmo so si priigrali ljubljanski nogometaši, ki bodo tekmo v Tiraspolu začeli s prednostjo treh golov.

Olimpija se bo v primeru napredovanja pomerila proti poražencu švedsko-hrvaškega dvoboja iz evropske lige Elfsborg - Rijeka, Maribor pa čaka zmagovalec švedsko-finskega dvoboja v konferenčni ligi Djurgarden - Ilves. Na obeh omenjenih prvih tekmah je bilo 1:1, obe današnji povratni tekmi pa bosta na Švedskem.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.