Celjani do prvih točk v Ligi prvakov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem krogu evropske lige prvakov (skupina B) na domačem igrišču premagali švedski Sävehof z 31:25 (17:14). Rokometaši Gorenja iz Velenja pa so v gosteh s 24:30 (12:13) izgubili proti poljski ekipi Vive Targi Kielce.
Oglej si celoten članek

Celjski rokometaši so si pred dvobojem s švedskimi prvaki zadali le eno nalogo: po porazih z madžarskim Veszpremom in španskim Atleticom iz Madrida vpisati prvi točki na svoj račun. Svoj načrt so v celoti izpolnili, kar je lepa popotnica pred četrtkovim gostovanjem v romunski Constanti.

Zdesetkani gostitelji so odlično odprli tekmo, z obrambo 3-2-1 so povsem zmedli visokorasle Skandinavce in si po pičlih sedmih minutah priigrali štiri gole naskoka (5:1), kar je gostujočega trenerja Magnusa Johanssona prisililo, da je zahteval minuto odmora. Po njej so Švedi za kratek čas prišli do sape in se razpoloženim gostiteljem - prednjačil je Skok, ki je v uvodnih petnajstih minutah zbral kar deset obramb - približali na dva gola zaostanka (6:4, 7:5).

Celjska "slabost" je bila kratkotrajna, v 17. minuti je izjemno razpoloženi Borut Mačkovšek svoje soigralce popeljal do vodstva s +6 (11:5). Lepo zalogo v zadetkih so rokometaši iz mesta ob Savinji z raznovrstno igro v napadu in solidno obrambo držali večji del prvega polčasa, v sami končnici pa malenkostno popustili, kar so Švedi izkoristili in se jim z delnim izidom 3:0 približali na tri gole zaostanka (13:16 in 14:17).

Igra celjske zasedbe v začetku drugega polčasa je bila na ravni prvega, s hitrim kroženjem žoge in dokaj enostavnimi akcijami - veliko je bilo tudi bliskovitih nasprotnih napadov - so brez večjih težav prebijali tekmečev obrambni blok. V 38. minuti so z golom Davida Razgorja ponovno dosegli najvišje vodstvo (22:16), Vid Poteko pa je po grobem prekršku nad Michaelom Apelgrenom prejel rdeč karton.

Odhod gorečega, a nekoliko zaletavega mladca, ni zaustavila naleta Celjanov, v 41. minuti so si po golu Skubeta priigrali najvišjo prednost na tekmi (25:18). V nadaljevanju niso popustili niti za ped, v to so jih prisilili nepopustljivi Švedi, ki so se na vso moč trudili dvorano Zlatorog zapustiti s čim manjšim porazom, kajti prav razlika v golih bo - v troboju Celje Pivovarna Laško-Sävehof-Constanta - po koncu skupinskega dela morda odločila potnika v osmino finala.

Velenjčani ne tako uspešni

Rokometaši Gorenja iz Velenja so v 3. kolu lige prvakov (skupina C) v gosteh izgubili proti poljski ekipi Vive Targi Kielce s 24:30 (12:13). Velenjčani bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali v sredo, ko bodo gostili Bjerringbro-Silkeborg.

Velenjčani so v prvem polčasu tekme v razprodani dvorani Legionow pustili precej boljši vtis kot prejšnji teden v Makedoniji. Gorenje je bilo pol ure povsem enakovreden tekmec favorizirani ekipi Kielc. V uvodu tekme so poljsko mrežo rešetali predvsem iz protinapadov, najbolj razpoložen pa je bil Fahrudin Melić, ki je prvi polčas končal kar s sedmimi zadetki.

Gosti so si tudi prvi priigrali prvo "otipljivejšo" prednost na tekmi, ko so v 13. minuti prek Klemna Cehteta povedli z 8:6. Toda sledile so poljske minute, saj so domači na krilih Michala Jureckega (pet golov v prvem polčasu) naredili delni izid 4:0 in sami povedli z 10:8. Kazalo je, da so se Poljaki razigrali, vendar je v odločilnih trenutkih svoje delo dobro opravil vratar Ivan Gajić in tudi on pripomogel k temu, da so Velenjčani obdržali korak z domačo ekipo in si pripravili dobre temelje za nadaljevanje.

Toda na njih nato niso znali graditi. Ekipa Bogdana Wente, polna uglednih rokometnih imen, ki je s stalnim rotiranjem držala visok ritem, je v uvodnih desetih minutah s čvrsto obrambo izpraznila arzenal idej v velenjski igri. Kielce so ustavljale vse poskuse slovenskega moštva, same pa v napadu brez posebnih težav prihajale do izdelanih strelov.

Posledice so bile logične, Poljaki so naredili delni izid 5:0, po zadetkih Željka Muse v 37., Thorirja Olafssona v 38. in Denisa Buntića v 40. minuti pa prišli tudi do najvišjih prednosti na tekmi (17:14, 18:14, 19:14). Ko je Tomasz Rosinski v 46. minuti zabil za 22:16, je bil zmagovalec praktično odločen, saj izbranci Branka Tamšeta v teh trenutkih niso znali unovčiti niti številčnih prednosti. Najvišja prednost Kielc je znašala sedem zadetkov po golu Buntića v 58. minuti (30:23). Pri Kielcah je bil najučinkovitejši Michal Jurecki z osmimi, pri Gorenju pa Melić z devetimi goli.

Liga prvakov, 3. kolo:

Supina A:

Partizan Beograd : Reale Ademar Leon 33:31 (17:15)
Ilić 8, Mitrović 7; Campos 11

Nedelja (ob 17.30):
Flensburg-Handewitt - Čehovski Medvedi
ob 19.00:
Montpellier - HSV Hamburg

Skupina B:

Celje Pivovarna Laško - Sävehof 31:25 (17:14)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Kastelic, Marguč 9 (1), Janc, Razgor 3, Toskić 2, Ranevski, Skube 6, Poteko, Žabič, Zelenović 5, Mačkovšek 6, Lekai.

Sävehof: Forsberg, Johansson 2, Rhodin, Apelgren 1, Nielsen 5, Friden 2, Johansson 4, Tonnesen 2, Johannesson, Albrechtson 1, S.O. Forsell 3, Ottosson 3, S.E. Forsell 1, Bliznac 1.

Nedelja (ob 18.00):
Atletico Madrid - Veszprem

odigrano v četrtek:
Kiel : Constanta 35:14 (16:7)
Narcisse 5, Ilić 5; Angelovski 4

Skupina C:

Vive Targi Kielce
: Gorenje Velenje 30:24 (13:12)

Vive Targi Kielce: Szmal, Buntić 3, Grabarczyk, Tomczak, Olafsson 1, Jurecki 8, Rosinski 3, Jachlewski 2, Zorman, Stojković 3 (2), Buchcic, Musa 3, Bielecki, Lijewski 1, Štrlek 3, Čupić 3 (1).

Gorenje: Gajić, Melić 9 (5), Medved 3, Bezjak 4, Pucelj, Rutar, Taletović, Cehte 4, Miklavčič 1, Gaber 1, Golčar, Dobelšek, Gams, Bajram 1, Nosan, Dujmović 1.

St. Petersburg : Chambery Savoie 31:27 (19:12)

Nedelja (ob 17.00):
Bjerringbro Silkeborg - HC Metalurg

Skupina D:

FC Barcelona Intersport : Dinamo Minsk 25:24 (12:13)
Sarmiento Melian 5, Rutenka 3; Ostroushko 5, Nikulenkau 4

Nedelja (ob 16.00):
Pick Szeged - Füchse Berlin

odigrano v četrtek:
Kadetten Schaffhausen : Croatia Osiguranje Zagreb 28:27 (16:15)
Diddinger 6, Jurca 4, Tominec 3; Marić 9, Horvat 7, Špiler 1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.