Čeferin: "Kaznovan že zato, ker imaš prevelik nos"

Foto: Epa
Foto: Epa
Predsednik Uefe ni zadovoljen z nekaterimi nogometnimi pravili.
Oglej si celoten članek

Prvi mož evropske krovne zveze Aleksander Čeferin je v pogovoru za francoski L'Equipe zatrdil, da se bo še naprej zavzemal za prevetritev nejasnih in nemalokrat spornih nogometnih pravil.

Po besedah 54-letnega slovenskega funkcionarja se med najbolj pereči težavi modernega nogometa uvrščata pravili za določanje prepovedanega položaja in igre z roko.

Kongres Uefe Čeferin: "Nogomet je poraženec, toda nismo imeli izbire"

Uvedba videotehnologije VAR se je izkazala za kontroverzen pristop k reševanju problematike. Kritiki namreč vztrajno opozarjajo, da pregledovanje posnetkov traja predolgo, sporne akcije pa se presojajo na podlagi milimetrov.

"Sprva je bil VAR res prepočasen, danes pa je v evropskh tekmovanjih mnogo hitrejši," je pred začetkom Uefinega kongresa na Dunaju povedal Čeferin.

"To, da je nogometaš lahko v prepovedanem položaju za pet milimetrov, je zame še vedno veliko težava. Kaznovan si že zato, ker imaš velik nos ali velika stopala. Problem je tudi igra z roko. Nihče ničesar več ne razume. Stvari je potrebno razjasniti," je povedal predsednik Uefe, ki se je o tej temi posvetoval tudi z legendarnim Figom.

"Pred dnevi mi je Figo povedal, da če bi dandanes igral in bi se znašel v položaju, ko ne bi vedel, kaj storiti z žogo, bi meril naravnost v branilčeve roke."

Še več tekem Takšne so spremembe v ligi prvakov Nova razkritja Čeferin: "Vprašajte Real Madrid, kako mu uspeva"

Figovo idejo smo v praksi lahko videli v finalu lige prvakov leta 2019, ko je Liverpoolov Sadio Mane priigral enajsmetrovko tako, da je žogo spretno poslal v iztegnjeno roko Mousse Sissokoja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:47 12. Maj 2022.

    Ali pa si kaznovan, če si se povrgo v Rusiji. Jebi se.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.