Cedevita Olimpija še peto sezono po vrsti v evropskem pokalu

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Slovenski košarkarski klub Cedevita Olimpija bo tudi v prihodnji sezoni 2023/24 igrala v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju. Ljubljanski klub bo še peto sezono zaporedoma nastopal v evropskem pokalu oziroma 7DAYS EuroCupu, so sporočili iz ljubljanskega kluba
Oglej si celoten članek

Zmaje bo v novi sezoni vodil italijanski strateg Simone Pianigiani. Ljubljančani bodo skušali izboljšati rezultat z lanske sezone, ko so številne zdravstvene težave vplivale na igre aktualnih slovenskih državnih, pokalnih in superpokalnih prvakov. V evropskem pokalu so na 18 tekmah zabeležili le tri zmage.

Še vedno pa v spominu navijačev kluba živi sezona 2021/22, v kateri so se košarkarji Cedevite Olimpije prebili do četrtfinala, kjer so nato izgubili s turškim Bursasporjem.

Poleg slovenskega kluba bodo v novi sezoni evropskega pokala nastopale še ekipe 7Bet-Lietkabelis, Aris, Bešiktaš, Budućnost VOLI, Dolomiti Energia Trento, Dreamland Gran Canaria, Hapoel Tel Aviv, Joventut Badalona, London Lions, Mincidelice JL Bourg en Bresse, Paris Basketball, Prometej, ratiopharm Ulm, Slask Vroclav, Turk Telekom, UB-T Cluj-Napoca, Umana Reyer, Veolia Towers Hamburg in Wolves Vilnius.

V prihajajoči sezoni bo evropski pokal potekal v spremenjenem formatu. Dvajset ekip bo še naprej razdeljenih v dve skupini, iz vsake pa se bo v končnico uvrstilo po šest ekip, namesto osmih. Najboljši ekipi skupin iz rednega dela se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale. Ekipe med tretjim in šestim mestom pa se bodo v osmini finala med seboj pomerile za preostala mesta v četrtfinalu.

Tekme osmine finala in četrtfinala bodo ponovno potekale po sistemu enega izločilnega obračuna, polfinalna boja in finalni obračun pa bo potekal v sistemu na dve dobljeni tekmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.