Cedevita Olimpija izgubila tudi na drugi tekmi

Foto: Twitter/Cedevita Olimpija Ljubljana
Foto: Twitter/Cedevita Olimpija Ljubljana
Košarkarji Cedevite Olimpije so izgubili tudi drugo tekmo v Podgorici.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so na superpokalnem turnirju košarkarske lige Aba v Podgorici v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta z beograjsko Mego izgubili s 75:88 in bodo po dveh porazih igrali za sedmo mesto.

S četrtfinalnim dvobojem med Cedevito Olimpijo in Igokeo se je v ponedeljek začel superpokal. Ljubljančani so na prvem obračunu izgubili s 65:75. Tako kot v ponedeljek je Olimpija tudi danes igrala prvi opoldanski dvoboj, ki ga je s trojko odprl Jaka Blažič. Prednost Ljubljančanov pa je bila kratkega daha.

Košarkarji Mege so odločneje nadaljevali in prvo četrtino dobili z 31:19. Z dvema trojkama Gregorja Glasa je Olimpija sredi drugega dela zaostajala za pet točk, na vsega tri je nato znižal z zabijanjem Malijec Amadou Sow. Taka razlika je bila še nekaj časa, v zaključku četrtine pa je Mega pobegnila na 47:37 in drugi polčas začela s prednostjo desetih točk.

Dve minuti in pol pred koncem tretje četrtine je prednost narasla na 15. V zadnjih desetih minutah Olimpiji, 19 točk je dosegel Jaka Blažič, dve manj pa Glas, ni uspelo ogroziti zanesljive prednosti srbske zasedbe. V njej je bil z 21 točkami prvi strelec tekme Nikola Topić.

Igokea se bo pozno popoldne v polfinalu pomerila s Partizanom, v drugem polfinalu pa bo Budučnost v podgoriškem derbiju igrala z Derbyjem. Pred tema dvobojema bo še tekma za razvrstitev med Zadrom in beograjsko ekipo FMP, ko bo tudi znan tekmec Olimpije.

V sredo bodo na sporedu še finale ter dvoboji za 3., 5. in 7. mesto. Superpokal lige Aba je na sporedu prvič po štiriletnem premoru zaradi težav z novim koronavirusom.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.