Cavendishevi prvi v Benetkah

Foto: Žurnal24 Ekipa Columbia-High Road z Markom Cavendishem na čelu je bila najhitrejša na moš
Na moštvenem kronometru, prvi etapi 92. izvedbe dirke po Italiji, je bila najhitrejša ekipa Columbia-High Road pred Garminom in Astano Janija Brajkoviča. LPR Brakes Jureta Golčerja četrti.
Oglej si celoten članek
 

Izidi, moštveni kronometer (20,5 km)

1. Columbia-Highroad 21:50
(povprečna hirost: (56,33 km/h)
2. Garmin-Slipstr. +0:06
3. Astana +0:13
4. LPR Brakes +0:22
...
8. Liquigas 0:40
...
21. AG2R La Mondiale 1:35

V Benetkah se je začela 92. kolesarska dirka po Italiji. V prvi etapi so se kolesarji merili v 20,1 kilometra dolgem ekipnem kronometru, v katerem so bili najhitrejši kolesarji nemške ekipe Columbia-High Road. Prvi med njimi je ciljno črto prečkal Britanec Mark Cavendish, ki bo v drugi etapi nosil rožnato majico vodilnega. Drugo mesto so z zaostankom šestih sekund zasedli kolesarji Garmin-Slipstreama, tretji pa so bili kolesarji Astane, za katero je poleg favoritov dirke Američanov Lancea Armstronga in Levija Leipheimerja pedala vrtel tudi Jani Brajkovič. Zaostali so 13 sekund. LPR Brakes Jureta Golčerja je bil četrti (+0:22), Liquigas Gorazda Štanglja je zasedel osmo (+0:40), AG2r Tadeja Valjavca pa 21. mesto (+1:35), francoska ekipa je prehitela le Fuji-Servetto.

"Kljub težkim razmeram smo opravili odlično delo. Za moštveni kronometer se za razliko od nekaterih ekip nismo posebej pripravljali, zato moramo biti z rezultatom zelo zadovoljni. Tudi moje kolesarjenje za starca ni bilo slabo, čeprav sta večje delo opravila Leipheimer in Brajkovič. Vsekakor je naš dosežek velika spodbuda za naprej," je bil zadovoljen 37-letni Armstrong, povratnik na velike dirke in najbolj oblegani kolesar v Benetkah.

 
 

Tudi moje kolesarjenje za starca ni bilo slabo, čeprav sta večje delo opravila Leipheimer in Brajkovič.

Lance Armstrong

 
Podobno kot Američan so razmišljali tudi nekateri drugi favoriti dirke. LPR Brakes na čelu z Danilom Di Luco je kar nekoliko presenetil s četrtim mestom, zelo zadovoljni so bili tudi pri Liquigasu Ivana Bassa, Rabobanku Denisa Menčova, Lampreju Damiana Cunega in Cervelo Test Teamu Carlosa Sastreja. "Nekaterim je bil ekipni kronometer glavni cilj in so tako sestavili ekipo. Mi takih ciljev nismo imeli, imamo kolesarje za tritedensko dirko. Velikih razlik ni bilo, mi smo vsekakor opravili zelo dobro delo," je dejal Basso, še bolj zadovoljen pa je bil prvi nosilec rožnate majice Cavendish: "Zelo smo si želeli zmago in rožnato majico. Imamo lepe možnosti, da jo zadržimo do četrte etape, saj sta zdaj na vrsti dve sprinterski preizkušnji."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.