Cavendish prvak, Božič sedmi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Svetovni kolesarski prvak je v danskem Koebenhavnu postal Britanec Mark Cavendish. S sedmim mestom se je zelo dobro odrezal Borut Božič.
Oglej si celoten članek

Britanec Mark Cavendish je novi svetovni kolesarski prvak. Kolesar iz otoka Man je na lahki progi v Koebenhavnu izkoristil svoje sprinterske zmožnosti in v zaključku premagal vse tekmece. Drugo mesto je zasedel Avstralec Matt Goss, tretje pa Nemec Andre Greipel, ki je za nekaj milimetrov premagal Švicarja Fabiana Cancellaro.

"Pred tremi leti, ko so prvič objavili traso proge, smo se začeli pripravljati na ta nastop. Izbrali smo najboljšo možno druščino za to dirko. Izjemno sem vesel tega uspeha, hkrati pa tudi ponosen na vse fante. Opravili so odlično delo. Upam, da bomo to lahko ponovili tudi čez leto dni na domačih olimpijskih igrah," je po zmagi dejal Cavendish.

Zelo dobro je nastopila tudi slovenska reprezentanca, najboljši med njimi pa je bil najboljši Borut Božič, ki je zasedel sedmo mesto, zelo blizu najboljšim pa je bil tudi Grega Bole. Z 266 kilometrov dolgo dirko članov se je svetovno prvenstvo tudi končalo.

Kolesarsko SP, izidi:

1. Mark Cavendish (VBr)                  5:40:27
2. Matt Goss (Avs)
3. Andre Greipel (Nem)
4. Fabian Cancellara (Švi)
5. Jurgen Roelandts (Bel)
6. Romain Feilleu (Fra)
7. Borut Bozič (Slo)
8. Edvald Boasson Hagen (Nor
9. Oscar Freire (Špa)
10. Tyler Farrar (ZDA)
...
20. Grega Bole (Slo)
45. Gorazd Štangelj (Slo)
50. Jani Brajkovič (Slo)
66. Jure Kocjan (Slo)                    vsi isti čas
15. Kristijan Koren (Slo)                    +0:49

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.