Carlsen z eno najdominantnejših predstav v zgodovini

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Norveški šahovski velemojster Magnus Carlsen je še četrtič osvojil naslov svetovnega prvaka v hitropoteznem šahu.
Oglej si celoten članek

Nekdanji svetovni prvak v šahu Magnus Carlsen je v Parizu v živo pred glasnim občinstvom prepričljivo nadigral Iranca, ki zastopa Francijo, Alirezo Firouzjo in četrtič v karieri osvojil naslov prvaka v hitropoteznem šahu. Končni rezultat je bil kar 23,5:7,5, s čimer je 33-letni Norvežan tekmeca premagal z največjo razliko v zgodovini.

Čeprav je v prvem delu Firouzja povedel z 2,5:1,5, je Carlsen s štirimi zaporednimi zmagami naredil velik preobrat in prvi del, ki se igra na pet minut, dobil s prepričljivih 6:3. V igri na tri minute in eno minuto pa je Firouzja doživel pravi potop.

Carlsen je v triminutni igri zmagal z 8:2, v minutni igri pa je povsem "razbil" domačina z neverjetnih 9,5:2,5 in dosegel osem zaporednih zmag.

Skupno je norveški zvezdnik izgubil le pet iger v petih urah, petkrat je bilo izenačeno, dobil pa jih je 21.

Video Šahistka hotela zastrupiti tekmico, vse ujela kamera!

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.