Bronasti olimpijec presenetil: "Zaman me boste iskali"

Foto: Epa
Foto: Epa
Kanadski smučarski skakalec se je še drugič v karieri odločil za tekmovalni premor.
Oglej si celoten članek

Na startni vrsti uvodne letošnje preizkušnje svetovnega pokala smučarskih skokov v Ruki (24. november) ne bo kanadskega skakalca Mackenzieja Boyd-Clowesa.

Dvaintridesetletni dobitnik bronastega odličja z ekipne tekme na zadnjih olimpijskih igrah v Pekingu je namreč še drugič prekinil svojo kariero, potem ko je pred leti že izpustil celotno sezono 2014/2015.

"Če me boste iskali na skakalnici ob začetku zimske sezone, me ne boste našli. Vzel si bom premor in ostal v Kanadi. Vsem želim lepo sezono. Gledal vas bom," je na družbenem omrežju sporočil kanadski skakalec.

Boyd-Clowes je karieri je zbral tri uvrstitve med najboljšo deseterico, njegova najboljša uvrstitev pa ostaja šesto mesto z druge tekme v Engelbergu konec leta 2020. Tisto sezono je končal na 32. mestu skupnega seštevka.

Največji karierni uspeh je dosegel z bronasto medaljo na mešani ekipni tekmi na OI v Pekingu (2022). Zlato je na tisti tekmi osvojila slovenska reprezentanca v postavi Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.