Britanec za dve stotinki ugnal Verstappna

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Norris v Barceloni drugič do najboljšega startnega položaja.
Oglej si celoten članek

Britanec Lando Norris (McLaren) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Španije v Barceloni v svetovnem prvenstvu formule 1. Za svoj drugi "pole position" v karieri je za vsega 0,020 sekunde ugnal vodilnega v skupnem seštevku SP Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull).

Iz druge vrste bosta nedeljsko dirko začela britanska voznika v Mercedesu, Lewis Hamilton in George Russell, ki sta zaostala nekaj več kot tri desetinke, a sta ju ločili vsega dve tisočinki sekunde.

Blizu sta bila tudi oba dirkača Ferrarija, Monačan Charles Leclerc in Španec Carlos Sainz ml., ki bosta dirko začela v tretji vrsti.

Norris si je tako po ruskem Sočiju leta 2021 privozil drugi najboljši startni položaj in bo imel v nedeljo lepo priložnost, da napade Leclerca v razvrstivi SP. V tej ima trikratni zaporedni svetovni prvak Verstappen lepo prednost (194 točk), sledita pa Leclerc (138) in Norris (131).

Foto: Profimedia Lando Norris

Nedeljska preizkušnja v Kataloniji se bo začela ob 15. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:37 22. Junij 2024.

    Super, dirka bo zanimiva, se dez je napovedan…👌👍‼️

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.