Brez Bečirovića, Begić in Ožbolt rezervi

Foto: Žurnal24
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Jure Zdovc je določil 15 košarkarjev, ki so kandidati za nastop na EP na Poljskem. Na seznamu ni Bečirovića in Begića, Ožbolt pa je rezerva.
Oglej si celoten članek

Slovenski selektor Jure Zdovc je objavil seznam igralcev, na katere bo računal na EP na Poljskem. Na seznamu je 15 košarkarjev, pred potjo na srečanje najboljših reprezentanc stare celine pa bodo z njega odpadli še trije igralci. Med Zdovčevimi 15 izbranci iz takšnih in drugačnih razlogov ni Sanija Bečirovića, Nebojše Joksimoviča, Saša Ožbolta, Marka Tuška, Jurice Golemca, Mirze Begića, Marka Maraviča, Mihe Zupana in drugih. Spisek izbrancev Jureta Zdovca: Goran Dragić, Jaka Klobučar, Jaka Lakovič, Domen Lorbek, Beno Udrih, Samo Udrih, Saša Vujačić, Goran Jagodnik, Boštjan Nachbar, Emir Preldžić, Primož Brezec, Erazem Lorbek, Uroš Slokar, Matjaž Smodiš (kapetan) in Gašper Vidmar. Jure Zdovc je sestavil tudi seznam treh rezerv, na katerem so imena Mirze Begića, Mihe Zupana in Saša Ožbolta.

 
 

Sani Bečirović je odpovedal zaradi poškodbe, saj odhaja na operacijo kolena. O tem sva se pogovorila in sporazumno sprejela odločitev.

Jure Zdovc

 
Slovenski selektor je o svojem izboru dejal: "Srečal sem se z nekaj odpovedmi. Sani Bečirović je odpovedal zaradi poškodbe, saj odhaja na operacijo kolena. O tem sva se pogovorila in sporazumno sprejela odločitev. Povabil sem samo tiste, ki so pokazali izjemno motiviranost, tiste, ki so se odzvali brez 'mencanja'. Na pripravah bo poudarek na fizični pripravi in obrambi. To bosta ključni zadevi za naš uspeh."  Zdovčevi izbranci bodo na pripravah odigrali 13 prijateljskih tekem (sedem prenosov na TV Slovenija, dva na Šport TV).

Jure Zdovc tistih, ki so "mencali", ne bo odpeljal na Poljsko. © Boštjan Tacol

 
 
 

Pravi temelji so postavljeni in ne vidim razloga, zakaj nam ne bi uspel dober rezultat.

Matjaž Smodiš

 
Novi kapetan Matjaž Smodiš je selektorja dopolnil: "Pričakujem, da bomo na tem EP končno pokazali našo pravo vrednost. Kot kapetan se bom trudil, da se bomo vsi igralci borili, še zlasti tedaj, ko bo to najbolj potrebno. Pravi temelji so postavljeni in ne vidim razloga, zakaj nam ne bi uspel dober rezultat. V predtekmovanju imamo zelo težko skupino, če ne celo najtežjo. Prvo tekmo igramo z Veliko Britanijo, ki je za nas neznanka, zato bo zelo nevarna. Tudi Srbi imajo mlade igralce, ki se želijo dokazati, o Španiji pa ni treba izgubljati besed. Če ne bomo v dobri formi že na prvih treh tekmah, se nam ne obeta nič dobrega."

Na KZS že v Varšavi pričakujejo od 1500 do 2000 navijačev, ki jim obljubljajo, da bo zanje dobro poskrbljeno. Kar zadeva zavarovanja košarkarjev, so urejena vsa, razen za Gorana Dragića, čigar papirje iz NBA KZS še pričakuje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.