Brez Barzaglija, tudi Balotelli poškodovan

Foto: EPA
Foto: EPA
Dolgemu seznamu težav italijanskega selektorja Cesareja Prandellija se je v ponedeljek pridružil še branilec Andrea Barzagli, ki bo zaradi poškodbe mečne mišice izpustil vse tekme skupinskega dela. Trening v Covercianu predčasno zapustil tudi Mario Balotelli. Francozi so si oddahnili: izvrstni vezist Yann M'Vila si bo kmalu opomogel.
Oglej si celoten članek

Italijanski branilec Andrea Barzagli bo zaradi poškodbe mečne mišice, ki jo je utrpel ob porazu na zadnji prijateljski tekmi proti Rusiji (0:3), gotovo izpustil skupinski del Eura 2012, nared pa bi bil šele za morebitne izločilne boje. Selektor Cesare Prandelli se mora zdaj odločiti, če bo nogometaša Juventusa pred začetkom tekmovanja zamenjal s kakšnim drugim igralcem.

"Igralca lahko zamenjamo 24 ur pred začetkom Eura. Ampak skušali ga bomo pripraviti," je za italijanske medije dan pred letom za Krakov, ki so si ga Italijani izbrali za svojo bazo med turnirjem, dejal reprezentančni zdravnik Enrico Castellacci. "Prepričani smo, da si lahko opomore, a v vsakem primeru ne bo na voljo za skupinski del."

Andrea Ranocchia (Inter Milan), ki je bil na Prandellijevem širšem seznamu, je prvi kandidat za menjavo Juventusovega branilca, če bi se italijanski selektor pred začetkom Eura tako odločil. Po slabi obrambni predstavi proti Rusom naj bi Prandelli začel razmišljati celo o igranju s tremi branilci, a je poškodba Barzaglija zdaj to razmišljanje ustavila.

Prandelli je namreč po obtožbah o nameščanju tekem iz ekipe že izločil levega bočnega branilca Domenica Criscita, pred otvoritveno tekmo pa so številni škandali, ki so se dotaknili tudi kapetana reprezentance Gianluigija Buffona, povsem zaznamovali priprave Azzurrov.

Italijani bodo otvoritveno tekmo Eura v nedeljo odigrali proti branilki naslova Španiji. Pred tekmo v Gdansku se je na ponedeljkovem treningu poškodoval tudi Mario Balotelli. Napadalec Manchestra Cityja je predčasno zapustil trening v Covercianu, mediji pa poročajo, da ga čakajo preiskave glede bolečin v kolenu.

Oddih za Francoze: M'Vila bo nared

Francoski vezist Yann M'Vila bo sodeč po številnih pregledih in slikanjih poškodovanega gležnja nared za evropsko prvenstvo, potem ko je nogometaš Rennesa nerodno stopil na zadnji prijateljski tekmi proti Srbiji in igrišče po vsega nekaj minutah zapustil v solzah. 21-letni zadnji vezist je po tekmi hodil s pomočjo bergel.

Selektor Laurent Blanc je bil blizu tega, da ostane brez člana svoje prve postave, a so s Francoske nogometne zveze (FFF) potrdili dobro novico, da poškodba ni tako resna, kot so se sprva bali. "Slikanja so potrdila, da gre za zvin srednje stopnje. Gre po načrtih, ni komplikacij," so v uradni izjavi zapisali pri FFF.

Francozi tekmovanje v skupini D začenjajo 11. junija proti Angliji v Donecku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.