Brazilija ostala brez olimpijskega nastopa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvakratni branilci olimpijskega naslova ne bodo zaigrali na prihajajočih OI v Parizu.
Oglej si celoten članek

Brazilski upi o še tretjem zaporednem olimpijskem naslovu v moškem nogometu so se razblinili po porazu z 0:1 proti Argentini na južnoameriškem olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Caracasu. Argentina se je z zmago uvrstila na olimpijski turnir v Parizu, Paragvaj je premagal Venezuelo z 2:0 in si prislužil drugo olimpijsko vozovnico.

Z zmago je Paragvaj postal prvak južnoameriškega prvenstva v nogometu do 23 let, ki je veljal za kvalifikacijsko sito za poletne olimpijske igre v Parizu. Argentina je osvojila drugo mesto, Brazilija in Venezuela sta ostala brez olimpijskih vozovnic.

Brazilija, dobitnica zlate medalje v Riu 2016 in Tokiu 2020, je za nastop v Parizu 2024 potrebovala le remi proti veliki tekmici Argentini.

Toda strel Luciana Gondouja v 78. minuti po podaji Valentina Barca je pokopal brazilske olimpijske sanje. Argentina si je tako priborila možnost, da osvoji svoje tretje olimpijsko zlato po letih 2004 in 2008. Leta 2008 v Pekingu je zaigral tudi Lionel Messi.

Za razliko od kvalifikacijskega turnirja, ki je bil omejen na igralce v starosti do 23 let, bodo lahko na turnirju v Parizu nastopili tudi po trije starejši igralci, kar pomeni, da lahko v Franciji nastopi tudi superzvezdnik Messi, če bo povabljen oziroma se bo odzval reprezentančnemu klicu.

Vezist Diego Gomez je v 48. minuti realiziral strel z bele pike, napadalec Marcelo Perez pa je dodal drugi gol v 75. minuti za zanesljivo zmago Paragvaja, ki je nazadnje zaigral na olimpijskem turnirju leta 2004 v Atenah, ko so v finalu izgubili proti Argentini in osvojili srebro.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.