BPO postavlja nove mejnike

Foto: Žurnal24 (Foto: Pokernews.com)
Organizatorji turneje WPT so Borgata Poker Open (BPO) na spored svoje turneje dodali že pred sedmimi leti, ta odločitev pa se jim je že kmalu obrestovala.
Oglej si celoten članek

Borgata Poker Open (BPO) je namreč kmalu postal eden najbolj obiskanih in priljubljenih WPT turnirjev. Od tega tedna dalje je to prvenstvo še pridobilo na teži, potem ko je na obeh prvih dneh Glavnega turnirja skupaj nastopilo kar 1.042 tekmovalcev in s tem postavilo nov rekord v obiskanosti WPT turnirjev.

Sam Glavni turnir se je sicer začel že v soboto, pri čemer je otvoritveni prvi dan (DAN 1A) turnirja s prijavnino 3.500 $ (3.300 $+200 $) nakazoval vse prej kot rekordno udeležbo, saj se je za mizami zbralo nekaj več kot tristo igralcev.

A prvi vtis ni podal povsem realnega stanja, saj se je izkazalo, da je večina igralcev svoj nastop načrtovala za naslednji igralni dan. V nedeljo so pokeraši tako povsem preplavili Borgatino dvorano, tako da je turnirsko osebje komajda sprejelo in posedlo več kot sedemsto igralcev, ki so bili željni nastopa na Glavnem turnirju Borgata Poker Open.

Od 1.042 tekmovalcev, ki so turnir začeli, je prvi dan uspelo preživeti le 641, ki so tako še vedno ostali v boju za svoj delež 3.438.600 $ težkega nagradnega  sklada. Med temi srečneži je bilo tudi kar nekaj velikih imen, kot so Jeff Papola, John D'Agostino, Allen Bari, Jerry Yang, Bernard Lee, Gavin Smith, Mike Sexton in Dwyte Pilgrim, medtem ko svoj naslov iz lanskega leta še vedno brani tudi Olivier Busquet.

Do deleža nagradnega sklada bo na koncu prišlo le najboljših sto tekmovalcev, pri čemer bo prvi med dobitniki nagrad v žep pospravil 6.671 $, zmagovalec pa kljub rekordnemu obisku, a zaradi nove, bolj ploske strukture "le" 733.802 $. Seveda je ta znesek vse prej kot majhen, vendar je lansko leto ob drugačni strukturi izplačil in slabšem obisku zmagovalec domov odnesel 925.514 $.

Medtem ko prebirate to novico, so igralci na Glavnem turnirju Borgata Poker Open skorajda zagotovo že prišli do finalne mize, letošnji veliki prvak pa bi moral biti znan v četrtkovih poznih večernih urah oziroma najkasneje v petek zgodaj zjutraj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.