Bordeaux prepričljiv kot le kaj

Foto: Žurnal24 Yoann Gourcuff je zabil dva žeblja v krsto Lensa.
Od trojice Slovencev v francoski Ligue 1 se je zmage v uvodnem kolu veselil Jokič s Sochauxjem. Deschamps se je v vlogi trenerja v Marseille vrnil s pomembno zmago na gostovanju.
Oglej si celoten članek
 

Ne spreglejte!

LIGUE 1 in druge
evropske lige V ŽIVO na rezultati.zurnal24.si

Po Nemcih so z novo sezono začeli še v francoski Ligue 1 . Lani je Bordeaux prekinil sedemletno vladavino Lyona . Trener Laurent Blanc je izvrstno uigral Bordeaux in klubu pomagal k prvemu naslovu prvaka po desetih letih. Bordeauxu je uspelo zadržati jedro moštva, Lyon pa je startal iz ničle. Zapustila sta jih prva zvezdnika Juninho in Karim Benzema , a so s 60 milijoni pripeljali več okrepitev. Lyon je sezono začel z remijem proti Le Mansu , Bordeaux pa bo uvodno srečanje odigral v nedeljo zvečer. Slovenske barve bodo znova zastopali trije. Auxerre resno računa na Valterja Birso . Boštjan Cesar je steber obrambe Grenobla . Sochaux Bojana Jokiča letos nima visokih ciljev. Boštjan in Valter sta v prvem kolu ostala brez točk, Bojan pa jih je v nasprotju s pričakovanji dobil.

"Ni lahko, če sezono začneš na gostovanju. Všeč mi je bilo, da smo kontrolirali potek igre. Dobili smo tri točke, kar pomeni dober start sezone, pa čeprav nismo igrali popolno," je po uvodni zmagi dejal Didier Deschamps , novi trener Marseilla , s katerim je kot igralec leta 1993 vzdignil evropski pokal. Drugačno razpoloženje je bilo v slačilnici Lyona. "Rezultat je veliko razočaranje, a sama igra niti ni bila tako slaba. Pomembno je, da smo se dvakrat vrnili ob golu zaostanka," je sklenil trener Lyona, Claude Puel .

Ligue 1, 1. kolo:

Auxerre : Sochaux 0:1
Sverkos (40)

Monaco : Touluse 1:0
Nene (44)
RK: Perez (Monaco)


Grenoble : Marseille 0:2
Niang (2), Cheyrou (80)

Le Mans : Lyon
2:2
Maiga (21), Countadeur (59/11m); Bodmer (28), Lopez (90)

Montpellier : Paris SG 1:1
Spahić (90); Giuly (71)

Rennes : Boulogne 3:0
Bangoura (7), Mangane (42), Leroy (90)

Saint Ettiene : Nice 0:2
Traore (39), Remy (88)

Valenciennes : Nancy 1:3
Samassa (9); Ayite (20), Brison (61), Traore (72)
 
Lille : Lorient  1:2 (0:1)
Monterrubio (66); Gameira (33), Vahirua (52)

Bordeaux : Lens 4:1 (1:1)
Wendel (12), Gourcuff (54, 90+), Chamakh (90+); Jemaa (40)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.