Boonenu etapna in skupna zmaga

Foto: Žurnal24 Tom Boonen je dobil Dirko Po Katarju.
Belgijec Tom Boonen (Quick Step) je zmagovalec šeste in zadnje etape kolesarske Dirke po Katarju, s tem pa je ubranil tudi vodstvo v skupnem seštevku.
Oglej si celoten članek

Belgijec Tom Boonen (Quick Step) je zmagovalec šeste in zadnje etape kolesarske Dirke Po Katarju, s tem pa je ubranil tudi vodstvo v skupnem seštevku. Na Dirki po Katarju je nastopil tudi slovenski kolesar Matej Mugerli (Liquigas), ki je bil skupno 34. (+10:34), v zadnji etapi pa je zasedel 45. mesto (+0:08). Boonen je 120 km dolgo preizkušnjo od Al Wakre do Dohe dobil v času 2:49:47, v ciljnem sprintu pa je ugnal Italijana Alberta Lodda in Brazilca Luciana Pagliarinija. Boonen je v skupnem seštevku premagal Nizozemca Stevena De Jongha za 27 sekund, tretji pa je bil njegov rojak Greg Van Avermaet, ki je zaostal za 40 sekund.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.