Bomba! Se najboljši slalomist sveta vrača iz pokoja?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vse glasnejše so govorice, da naj bi se aktualni zmagovalec slalomskega seštevka znova vrnil v svetovni pokal.
Oglej si celoten članek

Eden največjih šokov zadnjega časa v karavni belega cirkusa je bila zagotovo odločitev odličnega norveškega smučarja Lucasa Braathena, ki se je pred začetkom atualne smučarske sezone, v kateri bi moral braniti mali slalomski kristalni globusu, odločil, da pri vsega 23 letih smuči postavi v kot in se tekmovalno upokoji.

Zdaj pa je mladi Norvežan ponovno pretresel smučarski svet, potem ko je za četrtek napovedal izredno tiskovno konferenco, na kateri naj bi spregovoril o svoji smučarski prihodnosti. Mnogi tako verjamejo, da si je nekdanji najboljši slalomist sveta premislil in se želi tekmovalno vrniti na bele strmine.

Foto: Profimedia Lucas Braathen

Oktobra je sicer zmagovalec petih tekem v svetovnem pokalu razlagal, da je končno našel srečo in se počuti svobodnega, a kot kaže, če se ugibanja izkažejo za pravilna, je bila ljubezen do smučanja prevelika.

A če zaenkrat še ni jasno, ali se Braathen resnično vrača, je še večji misterij, katero državo bo v prihodnje zastopal. Nobena skrivnost namreč ni, da so bila eden glavnih razlogov za njegovo zgodnjo upokojitev ravno nesoglasja z norveško smučarsko zvezo, jabolko spora pa naj bi bili predvsem Braathenovi osebni sponzorji.

Foto: Epa Lucas Braathen

Glede na to, da je Braathenov osebni sponzor Red Bull, norveški smučar niti ne potrebuje smučarske reprezentance z visokim proračunom, zato so vse glasnejša ugibanja, da bi v primeru vrnitve nastopal pod brazilsko zastavo.

Braathen namreč že ima brazilsko državljanstvo, saj je njegova mati Brazilka iz Sao Paula, norveški smučar pa ima tudi brazilsko srednje ime "Pinheiro". FIS-ova pravila sicer zahtevajo, da mora tekmovalec ob menjavi državljanstva v novi domovini domovati vsaj dve leti, preden dobi pravico za nastop, tako da bi bila Brazilija idealna rešitev, s katero bi lahko obšel stroga pravila.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.