Bomba pred stadionom Borussie

Foto: EPA
Foto: EPA
Severno Porenje in Vestfalija se pripravljata na vroč sosedski derbi med Borussio Dortmundom in Schalkejem, v neposredni bližini prizorišča tekme pa so danes odstranjevali bombo.
Oglej si celoten članek

Klub Kevina Kampla, ki se vrača na treninge po trebušni gripi, ta mu je med tednom preprečila debi v Ligi prvakov, je sredi priprav na veliki lokalni derbi s Schalkejem 04 doživel pravi šok. V neposredni bližini stadiona Borussie, kjer se bosta v soboto udarila največja rivala pokrajine Severno Porurje-Vestfalija, so namreč odkrili bombo iz 2. svetovne vojne, ki so jo nato po evakuaciji bližnje okolice tudi uspešno odstranili.

Neeksplodirana 250-kilogramska letalska bomba je prestrašila najditelje med opravljanjem gradbenih del na parkirišču, kjer bo zrasla loža za najpomembnejše goste stadiona. Policisti so takoj evakuirali okolico v radiju 250 metrov, tudi vse zaposlene na Signal Iduna Parku, pristojni pa zatrjujejo, da bodo bombo kmalu odpeljali in uničili na varnem mestu.

Derbi s Schalkejem ni ogrožen, kot tudi ni bilo ogroženo življenje igralcev, ki trenirajo na drugi strani mesta v okolišu Brackel na vzhodu. Za Dortmund ima sobotna tekma še dodaten rezultatski pomen - poleg tega, da je Schalke dobil prvi derbi sezone (2:1), črno-rumeni na šele 12. mestu nujno potrebujejo točke za dvig v zgornjo polovico lestvice.

Varovanci trenerja Jürgna Kloppa so pred gostovanjem pri Juventusu (1:2), ki ga je Kampl izpustil zaradi bolezni, nanizali tri zaporedne ligaške zmage in sosednje "kraljevsko modre" pričakujejo dobro razpoloženi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.