Bomba iz ZDA, Dallas prvi favorit za prihod dvakratnega MVP-ja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dallas Mavericks naj bi bili glavni favoriti za prihod Giannisa Antetokounmpa, če se ta odloči zapustiti Milwaukee.
Oglej si celoten članek

Za NBA ekipo Dallas Mavericks je najuspešnejša sezona po šampionskem letu 2011, saj so Mavericki na krilih svojega prvega zvezdnika Luke Dončića prišli vse do velikega finala lige NBA, kjer so na koncu morali priznati premoč trenutno najmočnejši ekipi lige, Boston Celtics.

Generalni menedžer Dallasa Nico Harrison je lani sredi sezone preporodil ekipo, potem ko je svojima zvezdnikoma, Luki in Kyrieju Irvingu, pripeljal pomoč v obliki PJ Washingtona in Daniela Gafforda, prav tako pa je zadel tudi na lanskem naboru, ko je izbral Derecka Livelyja, ki se je nemudoma uveljavil kot eden najpomembnejših členov moštva.

A Harrison poleti ni spal na svojih lovorikah, temveč je zavihal rokave in (vsaj na papirju) še izboljšal ekipo pred prihajajočo sezono. Glavni ulov obdobja med obema sezonama je bil zagotovo superzvezdnik Klay Thompson, zanemariti pa se ne sme niti prihoda Quentina Grimesa, Najija Marshalla in Spencerja Dinwiddieja.

A če so poročila iz Amerike pravilna, naj bi se prava bomba obetala za leto 2025. Po pisanju Basketball Forever naj bi namreč bili Dallas Mavericks glavni favoriti, da naslednje poletje v svoje vrste pripeljejo dvakratnega MVP-ja lige Giannisa Antetokounmpa, če se Grku in njegovim Milwaukee Bucks znova ponesreči v lovu na nov šampionski prstan.

Isti medij še poroča, da so bili vodilni možje klubov zelo zaskrbljeni že v letu 2021, ko naj bi se prvič omenjalo, da bi se Antetokounmpo lahko preselil v Dallas in združil moči z Luko. Tokrat pa naj bi bilo vse skupaj še dosti bolj resno, potem ko je po šampionskem letu 2021 Milwaukee v zadnjih treh letih doživel številna razočaranja, grški superzvezdnik pa naj bi počasi izgubljal potrpljenje.

Antetokounmpo se je sicer lani dogovoril za triletno podaljšanje pogodbe z Milwaukee Bucks ter tako ekipi iz Wisconsina obljubil svojo zvestobo vse do leta 2028. A vsi vemo, kakšno moč imajo danes košarkarji, tako da bi v primeru novega razočaranja Antetokounmpo lahko po zgledu nekaterih drugih košarkarjev preprosto zahteval menjavo. Po pisanju portala Basketball Forever naj bi v tem primeru Dallas Mavericks veljali za glavne favorite za njegov prihod.

Dvakratni MVP lige NBA je sicer še vedno eden najbolj dominantnih košarkarjev lige, kar je dokazal tudi v lanski sezoni, ko je povprečno dosegal 30,4 točk, 11,5 skokov in 6,5 asistenc na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.