Bomba iz Dallasa! Ekipi se bo pridružil šampionski trener

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji šampionski trener Los Angeles Lakers se bo pridružil strokovnemu štabu Jasona Kidda.
Oglej si celoten članek

Glavni trener NBA ekipe Dallas Mavericks Jason Kidd je v sredo potrdil, da se bo njegovemu strokovnemu štabu pridružil nekdanji trener ekip Indiana Pacers (2011-2016), Orlando Magic (2016-2018), Los Angeles Lakers (2019-2022) in Phoenix Suns (2023-2024) Frank Vogel, ki bo imel vlogo trenerskega svetovalca.

"Potrebno je bilo kar nekaj moledovanja. Ampak na koncu smo ga le pregovorili in vesel sem, da je pristal," je pojasnil Kidd, ki je med leti 2019 in 2021 dve leti služboval kot Voglov pomočnik pri Los Angeles Lakers, skupaj pa sta v Orlandovem mehurčku leta 2020 osvojila šampionski prstan.

Zdaj pa bosta ponovno združila moči v Dallasu, kjer bosta bedela tudi nad našim zvezdnikom Luko Dončićem. "Delo s Frankom je bilo nekaj, kar mi je resnično pomagalo kot trenerju. Upam, da lahko skupaj osvojiva še kakšen naslov," je še dodal Kidd.

51-letni Vogel sicer velja za zelo spoštovanega NBA trenerja, ki ima tekom 12 sezon na mestu glavnega trenerja razmerje zmag in porazov 488-422. Osemkrat (v dveh tretjinah vseh sezon) je svojo ekipo popeljal v končnico, od tega Lakers leta 2020 vse do naslova. Leta 2014 in 2020 je bil izbran za trenerja ene izmed dveh ekip na tekmi zvezd.

Nazadnje je deloval pri Phoenix Suns, kjer pa je bil odpuščen po vsega eni sezoni, katero je končal z razmerjem 49:33. Sonca so namreč z zvezdniško trojico Kevin Durant, Devin Booker in Bradley Beal veljala za enega glavnih favoritov lige, a so njihovo sezono močno oklestile poškodbe, tako da je bila ekipa neslavno "pometena" v prvem krogu končnice s strani Minnesote Timberwolves.

Dallas Mavericks so se tako po najuspešnejpi sezoni po šampionskem letu 2011 še okrepili. Ekipo, ki je prišla vse do velikega finala, so pred novo sezono okrepili Klay Thompson, Spencer Dinwiddie, Quentin Grimes in Naji Marshall, zdaj pa so dobili tudi odmevno okrepitev v strokovnem štabu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:05 3. Oktober 2024.

    Evo Dončićev avtor je spet na delu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.