Boljši odpor, enak rezultat

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Odbojkarji ACH Volleyja so v četrtem krogu skupine F lige prvakov v gosteh izgubili z 0:3 (-19, -17, -23) proti poljski ekipi Lotos Trefl Sopot.
Oglej si celoten članek

Pred 14 dnevi so odbojkarji Lotos Trefl Gdanska v ljubljanskih Stožicah s 3:0 (18, 17, 14) premagali ACH Volley, za zmago so potrebovali le 71 minut. Zato je bil eden ciljev slovenskih državnih prvakov na Poljskem, nuditi čim boljši odpor domači ekipi, ki bi si z zmago praktično že zagotovila napredovanje v osmino finala lige prvakov. V veliki meri je to odbojkarjem ACH Volleyja tudi uspelo, žal pa so v tretjem nizu zapravili prednost sedmih točk (19:12).

"Vse kar me zanima v Gdansku je to, da vidim, koliko smo napredovali v igri. Koliko točk nam bo prinesla naša igra, bomo videli na sami tekmi," je pred današnjim obračunom v Gdansku dejal Bogdan Kotnik, trener ljubljanske ekipe, ki je bil z igro svojih varovancev v uvodnem nizu v glavnem lahko zadovoljen.

Ljubljanski organizator igre Matija Jereb je dobro sodeloval z obema blokerjema Janom Kozamernikom in Diko Purićem, kar je ACH Volleyju prineslo vodstvo s 6:4. Do enajste točke so Ljubljančani še držali korak z domačini, ki so s tremi zaporednimi točkami pobegnili gostom na 14:11 ter do konca niza svojo prednost le še podvojili. Za priključek je ACH Volleyju manjkal predvsem boljši začetni udarec, saj so v tem elementu igre naredili kar sedem lastnih napak, Poljaki le tri.

V drugem nizu so Kotnikovi varovanci z ekipo iz Gdanska držali korak do devete točke, imeli priložnost za vodstvo 10:9, toda z delnim izidom 4:1 so Poljaki pobegnili za tri točke (13:10). Po polminutnem odmoru so ljubljanski odbojkarji še dosegli dve točki zapored, se še enkrat popolnoma približali domačim odbojkarjem, v nadaljevanju pa so se ponovile napake iz prvega niza, tako da je Gdansk brez večjih težav prišel še do zmage v drugem nizu.

Tretji niz se je za ljubljansko ekipo začel obetavno, saj so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Z dobro igro so nadaljevali vse do vodstva z 19:12. Rok Satler, ki je vstopil v igro ob koncu drugega niza, je dobro razigral soigralce, boljši je bil tudi servis, toda po visokem vodstvu so se ljubljanski odbojkarji uspavali. Navkljub solidnemu sprejemu so bili v napadu neučinkoviti, poljski odbojkarji so jih ulovili na 20. točki in povedli z 22:21, Američan Murpy Troy pa je z drugo zaključno žogo svojo ekipo popeljal do tretje zmage v skupini F, medtem ko je ACH Volley še naprej brez osvojenega niza.

Na sredini tekmi je vodilna ekipa skupine F Modena v Novem Sadu s 3:0 (21, 22, 14) premagala Vojvodino, s katero se bo ACH Volley 21. januarja v ljubljanski dvorani Stožice pomeril v tekmi petega kroga.

Liga prvakov, 4. krog:

Skupina F

Lotos Atom Gdansk : ACH Volley 3:0 (19, 17, 23)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.